(VIDEO) Kam greste gospod Rupar?: “V lepšo prihodnost” – Protestnikom brezplačno delili Demokracijo in Domovino – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kam greste gospod Rupar?: “V lepšo prihodnost” – Protestnikom brezplačno delili Demokracijo in Domovino

(VIDEO) Kam greste gospod Rupar?: “V lepšo prihodnost” – Protestnikom brezplačno delili Demokracijo in Domovino

Protest iniciative Glas upokojencev, v režiji tržiškega župan in nekdanji poslanca SDS Pavla Ruparja je včeraj sicer minil mirno. Če odmislimo, da so bile za eno od starejših protestnic usodne stopnice iz Trga republike do Maximarketa, ki jo je odpeljal rešilni avtomobil. Ali je šlo za slabost ali poškodbo sicer ni popolnoma jasno.

 

Protest pa seveda ni bil več statičen ampak so udeleženci podali na ljubljanske ulice. Med sprehodom po ljubljanskih ulicah pa so ob spremljavi harmonike vpili “Vlada dol” in “Hočemo penzije”. Pavel Rupar, ki je med pohodom dajal tudi intervjuje,  je na vprašanje novinarske kam gredo dejal: “V lepšo prihodnost,” je dejal Rupar.

 

Največ pozornosti na družbenih omrežjih pa je bilo namenjeno akciji  kjer so protestnikom, ki so se vrnili iz pohoda po ljubljanskih ulicah   brezplačno delili izvoda tednikov  Demokracije in Domovine.  ki so jih zložili pred spomenik revolucije na Trgu republike v zajetnih količinah.

 

 

https://twitter.com/AndrejKrupenko/status/1641874927962710033

Luka Volk je na Twitterju objavil fotografijo na kateri se brezplačno deli  poleg Domovine tudi tednik Demokracija. Nekateri pa so se v retvitih spraševali zakaj ne tudi tednika Mladina .  Sledili so zelo zanimivi  nič kaj prijazni odgovori. Volk je šaljivo zapisal, da so “pozabili zaloge v pisarni”

Dogodek je sicer sprožil val polemik, v katerih ni manjkalo očitkov, da je  avtor  zapisa “pokvarjen šmrkavec” pa do tega, da” tisto (Mladino) isamo še đankiji vzamejo”, do  vprašanj “ali Mladine nikoli ne delijo brezplačno”

https://twitter.com/cikibucka/status/1641858838214201344

https://twitter.com/zanimiva/status/1641835166032076800

Luka Volk je protestnike razjezil še z objavo transparenta na protestih, ki ga je nosil lokalni odbor SS-a na gradbišču tretje razvojne osi v Slovenj Gradcu.

https://twitter.com/Medeja_7/status/1641860002737471491

COMMENTS

Wordpress (0)