(VIDEO) Bučno v termah Dobrna, kjer so odprli prenovljeni Hotel Švicarija – TOPNEWS.si

(VIDEO) Bučno v termah Dobrna, kjer so odprli prenovljeni Hotel Švicarija

(VIDEO) Bučno v termah Dobrna, kjer so odprli prenovljeni Hotel Švicarija

V Termah Dobrna so ta teden odprli prenovljeni Hotel Švicarija, nekdanji Hotel Park. Kot je za medije povedal direktor term Leon Tomašić, je vrednost celotne naložbe okoli dva milijona evrov. To je sicer več od prvotnih načrtov, saj so se lotili tudi obnove fasade hotela in prenove celotne okolice.

Davnega leta 1872, v zlati dobi zdraviliškega razcveta, je v Zdravilišču Dobrna »zrasel« Hotel Schweizerhof – Švicarija, kasneje poimenovan tudi depandansa Zagreb in Hotel Park. Bil jeeden lepših v Avstro-Ogrskem cesarstvu in ponos štajerske dežele. Skozi vsa svoja letadelovanja je doživel številne prenove, vendar je ohranil svojo značilno prvotno podobo.
V Termah Dobrna so se po 151 letih odločili, da vrnejo hotelu njegov nekdanji sijaj in se skupaj z Zavodom za spomeniško varstvo lotili obnove hotela. K njihovi odločitvi sta botrovali želja po ohranjanju kulturne dediščine zdravilišča in oživitev objekta v katerem se prepleta pridih preteklosti ter sodobnost in udobje bivanja.

Pri obnovi se je izvedla rekonstrukcija celotnega objekta, posegi na področju elektro in strojnih instalacij, obnova vseh hotelskih sob, restavracije, hodnikov in stopnišč, ureditev
savn s prostorom za sproščanje in zunanjo teraso, ureditev fasade, fontane ter celotne okolice hotela Švicarija. Ker razmišljamo okolju prijazno smo ogrevanje in hlajenje odločno spremenili v koriščenje naravnih virov (vode), za vzpostavitev le-tega na podlagi geotermalne vrtine s toplotno črpalko. Celotna investicija v obnovo znaša 2 milijona evrov.

Štirizvezdični Hotel Švicarija tako danes obsega skupno 43 sodobno opremljenih sob: osem enoposteljnih, sedemindvajset »king size« dvoposteljnih sob, štiri »queen size« dvoposteljne sobe s kavčem, eno »queen size« dvoposteljno sobo brez kavča ter tri »superior twin« sobe. V pritličju hotela se nahajajo recepcija, fitnes s sodobno opremo, odlično opremljen business room za sestanke ter seveda restavracija, v kateri vam bomo v samopostrežni obliki lahkovsak dan postregli gurmanski zajtrk ter večerjo za razvajanje brbončic. Ker želimo našim gostom ponuditi le najboljše, smo v ponudbo hotela umestili tudi Sauna Spa s finsko in turško savno, počivalnico, zunanjo teraso s termalno prho in kneipp čebrom. S svojo umeščenostjo je idealen za vse, ki jih navdušujeta narava in gibanje. Že pogled skozi okno vabi obiskovalca, da se sprehodi skozi 200-letni zdraviliški park, v katerem se nahaja.

Pitnik termalne vode in pet energijskih točk. Je odlično izhodišče za pohode do Paškega Kozjaka, kolesarjenje vse do Logarske doline in obiska lokalnih turističnih kmetij, farme
jelenov in zgodovinskih znamenitosti.

COMMENTS

Wordpress (0)