(V ŽIVO) Civilna družba “priskočila na pomoč” ministru Bešič Loredanu: Glas ljudstva javnosti predstavlja svoje interventne in sistemske predloge zakonov za ustavitev rušenja javnega – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Civilna družba “priskočila na pomoč” ministru Bešič Loredanu: Glas ljudstva javnosti predstavlja svoje interventne in sistemske predloge zakonov za ustavitev rušenja javnega

(V ŽIVO) Civilna družba “priskočila na pomoč” ministru Bešič Loredanu:  Glas ljudstva javnosti predstavlja svoje interventne in sistemske predloge zakonov  za ustavitev rušenja javnega

Zakonski paket, ki so ga pripravili v iniciativi, vsebuje predloge treh zakonov, in sicer predloge novel zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, zakona o prispevkih za socialno varnost in zakona o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema, so sporočili iz iniciative Glas ljudstva.

Osnutke zakonskih predlogov so v iniciativi pripravili v “želji po konstruktivnem in strokovnem sodelovanju pri reševanju vse hujše zdravstvene krize ter zaščiti javnega zdravstva pred spodkopavanjem s strani zasebnih interesov”.

“Zadnji čas je, da vlada z odločnimi in nedvoumnimi ukrepi dokaže verodostojnost svojih zavez za ohranitev in krepitev javnega zdravstva,” so prepričani in poudarjajo, da je bilo dovolj zamikanja časovnic, stresnih testov, prelaganj odgovornosti in iskanja posameznih krivcev.

Ministrstvu za zdravje očitajo tudi, da kljub velikopoteznim napovedim še vedno ni pripravilo učinkovitih predlogov, ki bi naslovili urgentno stisko pacientov v slovenskem zdravstvenem sistemu, število posameznikov brez osebnega zdravnika še vedno narašča, vladni interventni zakon pa je prinesel ukrepe, ki so doslej zgolj pospešili pretok storitev, denarja in kadrov iz javnega v zasebni zdravstveni sektor, so prepričani.

Na novinarski konferenci v torek pa bodo predstavniki iniciative predloge predstavili tudi javnosti in jih predali poslancem koalicijskih strank, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Novinarsko konferenco iniciative Glas ljudstva, na kateri bodo predstavili svoje interventne in sistemske predloge za ustavitev rušenja javnega zdravstva bomo pred DZ ob 11. uri prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu TopTv.si.

 

press-novinarska-28-3-2023.docx
GL-ZZVZZ-28-3-2023
GL-zakon-o-socialnih-prispevkih-28-3-2023
GL-interventni zakon-28-3-2023

COMMENTS

Wordpress (0)