(V ŽIVO) Traktorska demokracija: Opozicija proti vladi Roberta Goloba po upokojencih sedaj dvignila še kmete – Po več krajih danes opozorilni protest kmetov – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Traktorska demokracija: Opozicija proti vladi Roberta Goloba po upokojencih sedaj dvignila še kmete – Po več krajih danes opozorilni protest kmetov

(V ŽIVO) Traktorska demokracija: Opozicija proti vladi Roberta Goloba po upokojencih sedaj dvignila še kmete – Po več krajih danes opozorilni protest kmetov

Zaradi nezadovoljstva, vrste zahtev do kmetov in perečih težav v kmetijstvu Sindikat kmetov Slovenije danes ob 13. uri na več lokacijah po Sloveniji organizira opozorilni protestni shod. Še prej bodo predstavniki sindikata in nekaterih drugih nevladnih organizacij s področja kmetijstva zahteve prebrali tudi pred državnim zborom. Prve informacije o današnjem protestu so se pojavile včeraj na družbenih omrežjih.

Povod za protest so predvsem okoljske zahteve do kmetov, je za medije  dejal predsednik Sindikata kmetov Slovenije Anton Medved. Poleg tega kmetom pretijo novi davki, pereča so cenovna neskladja, težave so tudi z zvermi, je opozoril na del težav kmetov. Slovenski kmetje so očitno opogumljeni z akcijami belgijskih kmetje so iz protesta proti načrtovanim okoljskim ukrepom vlade že večkrat nazadnje četrtega marca letos z več kot 2000 traktorji zasedli in povsem ohromili prestolnico Bruselj. V središču mesta so kmetje, ki se bojijo zapiranja kmetij, protestno zažgali kupe pnevmatik. Če jim vlada ne bo prisluhnila, napovedujejo tako kot slovenski,  nove protestne akcije.

Na mirnem protestu, ki se bo glede na podatke o zbirnih lokacijah odvil v več kot 20 krajih po državi, bodo kmetje s traktorji in transparenti vozili po lokalnih cestah ali pa se bodo zbrali pred sedeži območnih kmetijsko-gozdarskih zavodov.

Kot je razvidno iz spletne strani sindikata, se bodo kmetje na protestu med drugim zbrali v Ljubljani, in sicer pri hipodromu Vrbljene in na lokaciji kanala C0 na območju Kleč, pri Kmetijski zadrugi Trebnje, pri Supernovi v Novem mestu, v Novi vasi na Blokah, na dveh lokacijah na območju Ptuja, v Mariboru in še nekaterih drugih lokacijah na Štajerskem, pa tudi v Prekmurju.

Medved je zagotovil, da bodo shodi mirni in da kmetje ne bodo ovirali prometa ter da se bodo protestniki po približno eni uri mirno razšli. Napovedal je tudi, da bodo stopnjevali pritisk na slovensko politiko, če jim ne bo prisluhnila.

Novinarska konferenca Sindikata kmetov Slovenije in drugih nevladnih kmetijskih organizacij pred opozorilnim protestom kmetov po več krajih v državi in ostalo dogajanje bomo  od 11 ure naprej v živo prenašali na Topnews.si in Youtube kanalu TopTV.si.

COMMENTS

Wordpress (0)