(V ŽIVO) Ruparjevi, ki bodo Shod upokojencev 31. marca razširili na vsesplošni slovenski protest, bi sedaj urejali zdravstvo – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Ruparjevi, ki bodo Shod upokojencev 31. marca razširili na vsesplošni slovenski protest, bi sedaj urejali zdravstvo

(V ŽIVO) Ruparjevi, ki bodo Shod upokojencev 31. marca razširili  na vsesplošni slovenski protest, bi sedaj urejali zdravstvo

Pobudnik ljudske iniciative Glas upokojencev Pavel Rupar je na novinarski konferenci iniciative in Inštituta 1. oktober napovedal, da bo v Ljubljani 31. marca potekal tretji shod iniciative. Tokrat bodo shod razširili na vsesplošni protivladni protest, ob pozivu k višjim pokojninam pa bodo premierja Roberta Goloba pozvali k čimprejšnjem odstopu.

Podporniki iniciative so danes spregovorili o krivicah, s katerimi se po njihovih besedah soočajo upokojenci. Ob tem so ljudi povabili na nov protest, ki bo 31. marca v Ljubljani. Rupar je ob tem pojasnil, da so shod upokojencev razširili na vsesplošni protivladni protest, ki se bo začel na Trgu republike, nato pa se bodo protestniki sprehodili po prometno manj obremenjenih ljubljanskih ulicah.

Ob tem je napovedal, da bo na policijo podal prijavo zaradi videoposnetka, ki kroži po družbenih omrežjih. V videoposnetku so namreč prikazani štirje naboji, na njem pa napisani priimki Janša, Grims, Hojs in Rupar.

Kot je Rupar  povedal za medije , je bil glede groženj že v stiku s policijo, kjer so mu pojasnili, da bodo zadevo preiskovali po uradni dolžnosti.

Glede groženj ga zanima odziv predsednika vlade Roberta Goloba, ki je pred kratkim ustanovil strateški svet za preprečevanje sovražnega govora, ki ga vodi direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač, je poudaril na novinarski konferenci. “Prva naloga, s katero se bo soočila Nika Kovač, je tu,” je dejal. Zanima ga tudi odziv predsednice republike Nataše Pirc Musar, je dodal.

Ob tem je pozval, naj mediji “začnejo delati v smislu sprave in umirjanja strasti”, pri čemer jih je označil za glavne nosilce sovražnega govora v Sloveniji.

Rupar je sicer v vabilu na današnjo novinarsko konferenco napovedal, da bodo v iniciativi predstavili tudi spremembe “zdravstvenega zakona, ki ga bodo po koncu konference vložili v DZ”. Kot je pojasnil danes, so imeli namen v zakonodajni postopek vložiti zakon za ukinitev obveznega plačevanja dodatnega zavarovanja za vse državljane Sloveniji.

Ker jih predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič po njegovih besedah ni želela sprejeti, zakona ne bodo vložili v zakonodajni postopek. Kasneje je dodal, da bodo z vložitvijo zakona počakali, saj naj bi ga prva v postopek “vložila neka druga ljudska iniciativa”

 

 

Novinarsko konferenco ljudske iniciative Glas upokojencev in Inštituta 1. oktober, na kateri bodo med drugim spregovorili o tretjem vseslovenskem protestnem shodu in predlogu inštituta glede spremembe zdravstvenega zakona, ki ga bodo po koncu konference vložili v DZ ob 11.uri, ki jo bomo prenašali v živo na Topnews.si in Youtube kanalu TopTV.si.

COMMENTS

Wordpress (0)