Brutalno – Poglejte kaj je Dimitrij Medvedjev zapisal o nalogu za prijetje Vladimirja Putina, ki ga enači z wc papirjem – TOPNEWS.si

Brutalno – Poglejte kaj je Dimitrij Medvedjev zapisal o nalogu za prijetje Vladimirja Putina, ki ga enači z wc papirjem

Brutalno – Poglejte kaj je Dimitrij Medvedjev zapisal o nalogu za prijetje Vladimirja Putina, ki ga enači z wc papirjem

Ruski predsednik Vladimir Putin je  sicer včeraj  ob deveti obletnici enostranske priključitve obiskal ukrajinski polotok Krim. Med nenapovedanim obiskom črnomorskega pristanišča Sevastopol je obiskal umetniško šolo, spremljal pa ga je ruski guverner polotoka Mihail Razvožajev, poročanje ruske državne televizije povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Razvožajev je na družbenem omrežju Telegram dejal, da Putina niso pričakovali, a jih je z obiskom “pozitivno presenetil,” ter poudaril, da je ruski predsednik vedno z ljudmi Sevastopola. Ruski predsednik Vladimir Putin je na ta dan leta 2014 formalno podpisal sporazum o priključitvi tega ukrajinskega ozemlja, ki ga mednarodna skupnost ne priznava.

Dmitrij Medvedjev , namestnik vodje Varnostnega sveta  Ruske federacije,  pa je komentiral odločitev Mednarodnega kazenskega sodišča, da izda nalog za aretacijo ruskega predsednika Vladimirja Putina , zapisal, da ni treba pojasnjevati, “kje naj se uporabi ta dokument” in sporočilo je pospremil z ikono toaletnega papirja. Zapis Dimitrija Medvedjeva na Twitterju je eden najbolj brutalnih do sedaj.

” Mednarodno kazensko sodišče je izdalo nalog za aretacijo Vladimirja Putina . Ni treba pojasnjevati, kje naj se uporabi ta dokument,” je Medvedjev zapisal na svojem Twitter računu v angleškem jeziku.

Na zagate  povezane z Mednarodnim  kazenskim sodiščem,  v povezavi  z nalogom za aretacijo Putina,  so na družbenih omrežjih opozorili predvsem v povezavi z odločitvijo ICC, ko so  ameriške oblasti  zagrozile z aretacijo in sankcijami proti  sodnikom Mednarodnega kazenskega sodišča, če bodo preganjali Američane zaradi vojnih zločinov v Afganistanu. “Prestrašeni sodniki ICC so se umaknili. Očitno ne gre za pravičnost. Kakšno verodostojnost ima potem še  ICC še?”.

 

https://twitter.com/meteoriterain/status/1636997354417954816

https://twitter.com/MarkSleboda1/status/1636759240516804613

Spomnimo. Združene države so leta 2018 zagrozile, da bodo aretirale in kaznovale sodnike in druge uradnike Mednarodnega kazenskega sodišča, če bo poskušalo obtožiti katerega koli Američana, ki je služil v Afganistanu, vojnih zločinov. Svetovalec Bele hiše za nacionalno varnost John Bolton je takrat  organ za človekove pravice s sedežem v Haagu označil za “neodgovornega” in “popolnoma nevarnega” za ZDA, Izrael in druge zaveznike ter dejal, da bi bila kakršna koli preiskava ameriških vojakov “popolnoma neutemeljena, neopravičljiva preiskava”.

“Če se sodišče loti nas, Izraela ali drugih zaveznikov ZDA, ne bomo tiho sedeli,” je dejal Bolton. Dejal je, da so ZDA pripravljene uvesti finančne sankcije in kazenske ovadbe uradnikom sodišča, če bodo ukrepali proti kateremu koli Američanu. “Njegovim sodnikom in tožilcem bomo prepovedali vstop v ZDA. Sankcionirali bomo njihova sredstva v ameriškem finančnem sistemu in jih bomo preganjali v ameriškem kazenskem sistemu,” je dejal. “Enako bomo storili za vsako podjetje ali državo, ki pomaga pri preiskavi ICC proti Američanom,” je dejal.

Bolton je opozoril na zahtevo tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča novembra 2017 za začetek preiskave domnevnih vojnih zločinov, ki so jih zagrešili ameriški vojaški in obveščevalni predstavniki v Afganistanu, zlasti glede zlorabe zapornikov. Niti Afganistan niti katera koli druga vladna pogodbenica Rimskega statuta Mednarodnega kazenskega sodišča ni zahtevala preiskave, je leta 2018 dejal Bolton.  “ZDA bodo uporabile vsa potrebna sredstva za zaščito naših državljanov in državljanov naših zaveznikov pred neupravičenim pregonom tega nelegitimnega sodišča,” je dejal Bolton.

“Ne bomo sodelovali z Mednarodnim kazenskim sodiščem. Mednarodnemu kazenskemu sodišču ne bomo nudili nobene pomoči. Zagotovo se ne bomo pridružili Mednarodnemu kazenskemu sodišču. Pustili bomo, da Mednarodno kazensko sodišče umre samo od sebe.” Obsodba Mednarodnega kazenskega sodišča je prispevala k zavrnitvi Bele hiše številnih nadnacionalnih institucij in pogodb, za katere predsednik meni, da ne koristijo Združenim državam. Bolton je tudi obsodil dosežke sodišča, odkar se je uradno začelo leta 2002, in trdil, da se večina večjih držav ni pridružila.Povedal je, da je doseglo le osem obsodb, čeprav je porabilo več kot 1,5 milijarde dolarjev, in dejal, da to ni ustavilo grozodejstev po svetu.

“Pravzaprav se kljub tekočim preiskavam ICC grozodejstva še naprej dogajajo v Demokratični republiki Kongo, Sudanu, Libiji, Siriji in mnogih drugih državah.” je dodal. Toda Bolton je dejal, da je glavni ugovor administracije takrtnega  predsednika Donalda Trumpa ideji, da bi lahko ICC imelo višjo avtoriteto od ameriške ustave in suverenosti ZDA.

“V sekularnem smislu ne priznavamo nobene višje oblasti od ustave ZDA,” je dejal. “Ta predsednik ne bo dovolil, da bi ameriške državljane preganjali tuji birokrati, in ne bo dovolil, da bi druge države narekovale naše načine samoobrambe.”

https://twitter.com/Ales_Kralj14/status/1637174490252574720

Vsi vojni zločinci morajo pred sodišče! …ups, počakajte malo…

Zakon o zaščiti pripadnikov ameriške vojske (ASPA, naslov 2 objave L. 107–206 (besedilo) (PDF) , HR 4775 , 116 Stat. 820 , sprejet 2. avgusta 2002), neuradno znan kot Haaški zakon o invaziji , je zvezni zakon Združenih držav, opisan kot “predlog zakona za zaščito vojaškega osebja Združenih držav in drugih izvoljenih in imenovanih uradnikov vlade Združenih držav pred kazenskim pregonom s strani mednarodnega kazenskega sodišča, katerega pogodbenice niso Združene države .”

Združene države niso članice Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC). Zakon pooblašča predsednika Združenih držav, da uporabi “vsa potrebna in ustrezna sredstva za izpustitev osebja ZDA ali zaveznikov, ki ga pridrži ali zapre Mednarodno kazensko sodišče, v njegovem imenu ali na njegovo zahtevo”. To pooblastilo je pripeljalo do tega, da je akt dobil pogovorni vzdevek »Zakon o vdoru v Haag«, saj akt dovoljuje predsedniku, da odredi vojaško akcijo ZDA, kot je invazija na Haag , kjer se nahaja Mednarodno kazensko sodišče, za zaščito ameriških uradnikov in vojaškega osebja pred pregon ali jih rešiti iz pripora.

Vir: Wikipedia, prosta enciklopedija

 

COMMENTS

Wordpress (0)