“Nazaj sem” -Donald Trump se je prvič pojavil na Facebooku, odkar je bil vrnjen po dvoletnem suspenzu – TOPNEWS.si

“Nazaj sem” -Donald Trump se je prvič pojavil na Facebooku, odkar je bil vrnjen po dvoletnem suspenzu

“Nazaj sem” -Donald Trump se je prvič pojavil na Facebooku, odkar je bil vrnjen po dvoletnem suspenzu

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je v petek objavil na Facebooku in s tem označil svojo vrnitev na platformo družbenih medijev dve leti po tem, ko je bil prepovedan.Meta Platforms (META.O) , ki ima v lasti Facebook in Instagram, je 25. januarja objavila , da bo znova omogočila Trumpov dostop do njegovih računov, pri čemer je dejala, da bi morala javnost imeti možnost slišati politike, vendar bo Trump podvržen “strožjim kaznim”. ” zaradi ponavljajočih se kršitev njegovih pravil.

Kljub Trumpovi ponovni zaposlitvi ni bilo jasno, ali bo objavljal na računih. Facebook in Instagram sta ključna sredstva za doseganje volivcev in zbiranje sredstev ter bi lahko spodbudila Trumpa, ki se bo ponovno potegoval za predsedniški položaj leta 2024. Trump je imel 9. februarja 23 milijonov sledilcev na Instagramu in 34 milijonov na Facebooku.

Tiskovni predstavnik Trumpove kampanje je januarja za Fox News Digital povedal, da bo vrnitev na Facebook “pomembno orodje za kampanjo 2024 za doseganje volivcev.”Trump je konec leta 2021 ustanovil lastno platformo družbenih medijev, imenovano Truth Social, na katero se je zanašal pri komunikaciji s podporniki med prepovedjo uporabe Twitterja in Mete.

Nasprotniki Trumpove vrnitve poudarjajo sporočila, ki jih je objavil na Truth Social, kot dokaz, da še naprej predstavlja isto tveganje, zaradi katerega ga je Meta sploh suspendirala.

Več kot 350 njegovih objav Truth Social bi kršilo Facebookova pravila, vključno z objavami, ki širijo teorijo zarote QAnon in spodbujajo lažne trditve o goljufijah na volitvah, je v decembrskem poročilu dejala liberalna zagovorniška skupina Accountable Tech.

V objavi na spletnem dnevniku je Meta povedala, da je posodobila svoje protokole o moderiranju javnih osebnosti v času civilnih nemirov. V skladu s protokolom je Meta dejala, da lahko omeji distribucijo Trumpove objave, ki ne krši njenih pravil, ampak “prispeva k vrsti tveganja, ki se je uresničilo 6. januarja.”

Omejitev bi pomenila, da bi objave ostale na voljo na Trumpovem profilu, vendar ne bi bile razdeljene v vire uporabnikov, tudi če sledijo Trumpu, je dejala Meta. Podjetje je dejalo, da bi lahko tudi preprečilo nadaljnjo skupno rabo objav ali prikazovanje kot plačanih oglasov.

Kupci oglasov so pred tem za Reuters povedali, da Trumpova ponovna uveljavitev verjetno ne bo spremenila načina oglaševanja blagovnih znamk na platformah, vendar je okrepila dolgoletne pomisleke o tem, kako Meta preprečuje, da bi se oglasi prikazovali poleg določene vsebine.

COMMENTS

Wordpress (0)