(V ŽIVO) Programska konferenca – NSi v Celju predstavlja svoj paket rešitev za vsem dostopno javno zdravstvo – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Programska konferenca – NSi v Celju predstavlja svoj paket rešitev za vsem dostopno javno zdravstvo

(V ŽIVO)  Programska konferenca – NSi v Celju predstavlja svoj paket rešitev za vsem dostopno javno zdravstvo

NSi se bo danes v Celju zbrala na programski konferenci z naslovom Vsem dostopno javno zdravstvo, ki so jo posvetili prenovi zdravstvenega sistema. V NSi so sicer svoj paket rešitev za vsem dostopno javno zdravstvo, s katerim med drugim predlagajo vključitev vseh razpoložljivih zdravstvenih kapacitet v reševanje krize, predstavili že januarja.

“Če hočemo ohraniti vsem dostopen zdravstveni sistem, ga moramo postaviti na nove temelje,” so zapisali v NSi. V stranki verjamejo, da imajo prave odgovore na vprašanja in dileme, ki jih odpira zdravstvena reforma.

“Zavedamo se tudi, da prenova zdravstvenega sistema ni le stvar koalicije, ampak gre za pomemben nacionalni projekt,” so zapisali. Zato so letošnjo programsko konferenco NSi posvetili prenovi zdravstvenega sistema. Predstavili bodo ključne rešitve NSi in z gosti izpostavili primere dobre prakse iz Slovenije.

Gostje na konferenci bodo ustanoviteljica MC Medicor Slovenija Metka Zorc, ustanovitelj specialistične ordinacije Avelana Andrej Šikovec, podpredsednik Zveze organizacij pacientov Slovenije Franci Gerbec in specialist infektologije Federico V. Potočnik.

NSi je svoj paket rešitev za vsem dostopno javno zdravstvo sicer predstavila že januarja. Med drugim menijo, da je treba takoj vključiti vse razpoložljive zdravstvene kapacitete pri vseh izvajalcih zdravstvenih dejavnosti – tako javne zavode, koncesionarje kot tudi zasebnike, uvesti posebno statusno obliko samostojnega nosilca zdravstvene dejavnosti, odpraviti monopola Zavoda za zdravstveno zavarovanje in da bi morale biti vse zdravstvene storitve, tudi pri zasebnikih in koncesionarjih, plačane iz zavarovanja.

Programska konferenca NSi z naslovom Vsem dostopno javno zdravstvo, na kateri bodo sodelovali ustanoviteljica MC Medicor Slovenija Metka Zorc, direktor UKC Maribor Anton Crnjac, ustanovitelj specialistične ordinacije Avelana primarij Andrej Šikovec, podpredsednik Zveze organizacij pacientov Slovenije Franci Gerbec in specialist infektologije Federico V. Potočnik; predvidoma ob 12. uri bo izjava predsednika NSi Mateja Tonina.  Programsko konferenco, ki se začenja ob 10. uri prenašamo v živo na Topnews.si in You Tube kanalu TopTV.si

COMMENTS

Wordpress (0)