(VIDEO) “Ne drži, da ga nisem nikoli poklical v tem času” – Robert Golob o tem, da je klical Janeza Janšo, ki trdi, da “od primopredaje naprej ni bilo nobenega klica” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Ne drži, da ga nisem nikoli poklical v tem času” – Robert Golob o tem, da je klical Janeza Janšo, ki trdi, da “od primopredaje naprej ni bilo nobenega klica”

(VIDEO) “Ne drži, da ga nisem nikoli poklical v tem času” – Robert Golob o tem, da je klical Janeza Janšo, ki trdi, da “od primopredaje naprej ni bilo nobenega klica”

Izvršni odbor Gibanja Svoboda je strankini svetniški skupini v ljubljanskem mestnem svetu izrekel opomin zaradi glasovanja za dodatek za delovno uspešnost direktorici ZD Ljubljana Antoniji Poplas Susič za leto 2021. “Glasovanje svetniške skupine je v nasprotju z vrednotami, ki jih zagovarja Svoboda,” je dejal predsednik stranke Robert Golob.

Izrečen jim je bil opomin, ukrep, ki je prvi predviden po strankinih statutu in pravilnikih, je pojasnil Golob. Z mestnimi svetniki se bodo tudi pogovorili, izrazil pa je pričakovanje, da prevzamejo odgovornost za svoje glasovanje.

“Izvršni odbor je bil soglasen, da je glasovanje o nagradi v primeru zdravstvenega doma nekaj, kar je v nasprotju z načeli in vrednotami Gibanja Svoboda. Mi ne verjamemo, da je nekdo, ki ima zelo jasne rezultate z odhodi zaposlenih, z neizpolnjevanjem osnovne naloge do uporabnikov in ki zelo slabo izpelje celo organizacijo vpisovanja, upravičen do nagrade. Ravno obratno, kvečjemu je upravičen do česa drugega,” je po današnji seji izvršnega odbora dejal Golob.

Izvršni odbor je obravnaval tudi razmere v Mestni občini Maribor. Po Golobovih besedah so ugotovili, da delovanje občinskih oblasti ne ustreza vrednotam njihove stranke, niti ni v skladu s predvolilnimi obljubami. Zato od lokalnega odbora pričakujejo, da se najkasneje do torka jasno opredeli glede nadaljnjega sodelovanja z aktualnimi občinskimi oblastmi. Lokalni odbor bo o svoji odločitvi javnost samostojno obvestil naslednji teden, je še napovedal predsednik stranke. Mariborski župan Saša Arsenovič se namreč še vedno pogaja o oblikovanju koalicije.

Danes so tudi sklenili, da znotraj stranke ustanovijo sekcijo seniorjev, “ki bo lahko pomembno vplivala na to, kakšne so naše politike do upokojenk in upokojencev v Sloveniji”. Imenovali so iniciativni odbor, vodi ga poslanec Bojan Čebela. Naloga odbora je pripraviti zadeve za kongres, ki bo predvidoma v prvi polovici maja, med njimi tudi politike, ki jih bodo zagovarjali na tem področju. Iniciativni odbor bo tudi zadolžen za jasno komunikacijo s terenom in z vsemi zainteresiranimi deležniki na tem področju.

Glede pogovorov o sodelovanju z DeSUS je Golob dejal, da se ti nadaljujejo, ustanovitev sekcije seniorjev pa da s tem nima neposredne povezave. “Bomo videli, kaj se bo dogajalo z dogovori. Mi smo odprti in pripravljeni za vse možne scenarije, od tega, da do dogovora pride, do tega, da pač dogovora ne bo. Nenazadnje je problematika upokojencev prepomembna, da bi bila odvisna od tega, ali se bomo stranke nekaj dogovorile med sabo ali ne,” je še dejal Golob.

Glede izjave Janeza Janše v Odmevih, da je Robertu Golobu “ob primopredaji  dal svojo osebno telefonsko številko, da bi lahko sodelovali, kakor se je čez meje opozicije in pozicije sodelovalo v času Janeza Drnovška ali v času prve Janševe vlade, ko je bil v opoziciji SD-jev Borut Pahor, vendar od primopredaje naprej ni bilo nobenega klica,” pa je Golob danes dejal: “Ne drži, da ga nisem nikoli poklical v tem času”.

COMMENTS

Wordpress (0)