(V ŽIVO) “Ko prideš enkrat na vlado, ugotoviš, da se marsikaj da narediti, hitro pa bolj malo” – Robert Golob o razlogih za padec podpore vladi – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) “Ko prideš enkrat na vlado, ugotoviš, da se marsikaj da narediti, hitro pa bolj malo” – Robert Golob o razlogih za padec podpore vladi

(V ŽIVO) “Ko prideš enkrat na vlado, ugotoviš, da se marsikaj da narediti, hitro pa bolj malo” – Robert Golob o razlogih za padec podpore vladi

V Ljubljani se je danes sestal  izvršni odbor vladajoče stranke Gibanja Svoboda, ki se bo verjetno tudi ukvarjal s padcem podpore Golobi vladi. Predsednik vladajoče stranke je že sinoči v Odmevih pojasnjeval razloge, zakaj je podpora vladajoči stranki in vladajoči koaliciji padla.

“Glejte po zadnjih anketah javnega mnenja podpora pada. Vemo da ste dobili res zelo dober rezultat na volitvah in da se je ta podpora zmanjšala pod polovico. Zakaj?,”  je Tanja Starič sinoči vprašala Roberta Goloba.

“Preprosto zaradi tega ker na volitvah se sprožijo pričakovanja, Vsak ima velika pričakovanja. Vsak posameznik. Tudi sam- kaj vse bomo lahko hitro naredili. Ko prideš enkrat na vlado, ugotoviš, da marsikaj se, da naredit, hitro pa bolj malo. To je prvi razlog. In drugi razlog seveda bi lahko bili mi enaki kot vse ostale vlade pred nami in se reform ne bi lotili. Mi bi se mogoče lahko ukvarjali s svojo priljubljenostjo in bi se od januarja naprej kako javno mnenje miriti oziroma kako si vzbujat spet lažna pričakovanja in s tem kupovat podporo. Pa smo naredili ravno obratno,” je Robert Golob odgovoril Tanji Starič v Odmevih.

Robert Golobu pa  je sicer sinoči v osrednjih večernih oddajah bolj obširno odgovoril na  interpelacijo opozicijske SDS  proti vladi, ki so jo vložili predvsem zaradi muzeja osamosvojitve nesmiselna. Voditelj 24ur Zvečer Uroš Slak ga je vprašal tudi po Muzeju osamosvojitve Slovenije. “Se vam ne zdi, da ste z ukinitvijo muzeja vodji opozicijske SDS Janezu Janši dali v roke temo, kjer je najmočnejši: osamosvojitev, tukaj gre za čustva, veterane vojne za Slovenijo. S to temo je mogoče ljudi mobilizirati, jih spraviti na trge, da protestirajo,” je dejal Slak.

“Ne, se ne strinjam s tem, prvič muzej sploh ni bil ukinjen, samo združen je bil z muzejem sodobne zgodovine,  ker tja tudi spada. Drugič” je odgovoril Golob. “Sprožiti interpelacijo zaradi ene take stvari pri takšnih izzivih, ki jih ima ne samo Slovenija, pač pa cel svet: vojna v Ukrajini, energetska kriza, cene hrane, zdravstvena in druge reforme… Mi pa se bomo danes ukvarjali z organizacijo enega, katerega koli muzeja in iz tega ustvarjali glavni problem v državi? Ne, zame to ni resno,” je odvrnil Golob.

“Ampak v SDS-u pravijo, da zajedate same temelje Slovenije, vendarle je bila plebiscitarna odločitev, da gremo in da si tak dogodek zasluži posebno pozornost, je vztrajal Slak.

“Še enkrat to je popolnoma nesmiselna trditev, da bi kdorkoli osporaval slovensko zgodovino. Ne, ravno obratno, nekdo si jo želi prisvojiti in biti edini razlagalec. Veteranskih organizacij je več. Najbolj številčna veteranska organizacija je podprla naše ukrepe tudi glede združevanja muzejev. Tako, da je teza po kateri je edini možni razlagalec, kaj je naša zgodovina osamosvojitve ena stranka popolnoma napačna,” je dejal Golob.

Izjava predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba po seji izvršnega odbora stranke. Izjavo predvidoma ob 10.30 na sedežu stranke bomo prenašali na Topnews.si in YouTube Kanalu TopTV.

COMMENTS

Wordpress (0)