(VIDEO) Po Leibachu se je Ukrajincem zameril še Roger Waters iz skupine Pink Floyd, ki Joeja Bidna, Anthonyja Blinkna in Victorio Nuland obtožuje, da so načrtovali vojno v Ukrajini – TOPNEWS.si

(VIDEO) Po Leibachu se je Ukrajincem zameril še Roger Waters iz skupine Pink Floyd, ki Joeja Bidna, Anthonyja Blinkna in Victorio Nuland obtožuje, da so načrtovali vojno v Ukrajini

(VIDEO) Po Leibachu se je Ukrajincem zameril še Roger Waters iz skupine Pink Floyd, ki Joeja Bidna, Anthonyja Blinkna in Victorio Nuland obtožuje, da so načrtovali vojno v Ukrajini

Potem ko je, za angleški Guardian 22. februarja v elektronski pošti, skupina Leibach zapisala, da gre za ”cinično proxy vojno za geostrateške interese velesil in finančnega kapitala (vojaškega industrija itd.),” je na Twitterju svoj pogled na vojno v Ukrajini objavil še ustanovni člani zasedbe skupine Pink Floyd  79 -letni Roger Waters,ki je skupino zapustil leta 1985.

Roger Waters iz skupine Pink Floyd obtožuje Joeja Bidna, Anthonyja Blinkna in Victorio Nuland, da so načrtovali vojno v Ukrajini: “Lahko bi držali obljubo državnega sekretarja Bakerja, da ne boste napredovali v Nato … Lahko bi se vzdržali načrtovanja nezakonitega državnega udara Maidanu . Lahko bi podprli sporazume iz Minska.” “Zdaj nam je Angela Merkel povedala, da so bili le zvijača, da bi pridobili čas za oborožitev Ukrajine za vojno, ki ste jo načrtovali.”
Pisec besedila skupine Pink Floyd jPolly Samson je Rogerja Watersa označil za antisemita in “apologeta Putina”.

 

Ukrajina  obsoja Rogerja Watersa kot “še eno opeko v zidu” moskovske propagande Kijev je bil ogorčen že februarja letos, ker je zvezda skupine Pink Floyd sprejela rusko povabilo za govor v Varnostnem svetu ZN in pozvala k takojšnji prekinitvi ognja

Kot je poročal  angleški Guardian Rokerski veteran skupine Pink Floyd Roger Waters je na povabilo Rusije nagovoril varnostni svet ZN in pozval k takojšnji prekinitvi ognja v Ukrajini. Vendar ga je ukrajinski veleposlanik obsodil kot “samo še eno opeko v zidu” moskovske propagande.

Waters je govoril prek video povezave, oblečen v svetlo rjav suknjič iz tvida, ki se je pojavil na zaslonu nad predstavniki 15 držav v svetu, ki se je sestal v sredo, da bi razpravljal o razmerah v Ukrajini .

79-letnega soustanovitelja skupine Pink Floyd je ruska delegacija povabila k govoru, vendar je trdil, da predstavlja “približno 4 milijarde bratov in sester”, večino človeštva.

Waters ima 62 milijonov dolarjev vredno posestvo na Long Islandu, približno 150 km od sedeža ZN, toda v sredo je govoril iz Švice, pod stropom z lesenimi tramovi, skozi okno za njim pa je bila vidna zasnežena gora.

Vabilo ruske delegacije je sledilo intervjuju, ki ga je Waters dal za Berliner Zeitung , v katerem je bil zelo pohvalen do Vladimirja Putina, za katerega je dejal, glede na prevod na njegovi lastni spletni strani , »previdno vlada in sprejema odločitve na podlagi soglasja. v vladi Ruske federacije«.

V tem intervjuju 4. februarja je Waters menil, da sta zahod in Ukrajina v veliki meri odgovorna za rusko invazijo. Vendar se Waters v svojih pripombah v varnostnem svetu ni držal iste linije, saj je za vojno okrivil Rusijo in Zahod.

»Invazija Ruske federacije na Ukrajino je bila nezakonita. To najostrejše obsojam,” je dejal. “Prav tako ruska invazija na Ukrajino ni bila neizzvana, zato tudi najostreje obsojam provokatorje.”

Ruski veleposlanik pri ZN Vasilij Nebenzja je zamolčal Watersovo sklicevanje na nezakonitost invazije. V pripombah, ki so bile očitno pripravljene, preden je Waters spregovoril, ga je diplomat pohvalil za “zelo natančno analizo dogodkov”. Imenoval ga je “enega najvidnejših aktivistov sodobnega protivojnega gibanja”.

 

Ukrajinski veleposlanik, Sergiy Kyslytsya, je bil zadnji, ki je spregovoril in izkoristil priložnost, da se opre na glasbeno preteklost Pink Floydov – in zlasti na njihovo uporabo lebdečih prašičev na njihovih koncertih –, da Watersu odstrani drobovje.

Kyslytsya je opozoril, da je Sovjetska zveza prepovedala skupino Pink Floyd zaradi protesta proti invaziji na Afganistan leta 1979. “Ironično, če ne celo hinavsko, je, da gospod Waters zdaj poskuša zamegliti še eno invazijo,” je dejal ukrajinski diplomat. »Kako žalostno za njegove nekdanje oboževalce, ko vidijo, da sprejema vlogo samo še ene opeke v zidu – zidu ruskih dezinformacij in propagande.

“Še naprej brenkajte na kitaro, gospod Waters,” je zaključil veleposlanik. »To vam bolj ustreza kot učiti varnostnemu svetu, kako naj opravlja svoje delo. Brez letečih prašičev, prosim.”

 

COMMENTS

Wordpress (0)