Minister Bešič Loredan, kljub odločitvi mestnih svetnikov, Poplas Susičevi soglasja za izplačilo nagrade ne bo dal – TOPNEWS.si

Minister Bešič Loredan, kljub odločitvi mestnih svetnikov, Poplas Susičevi soglasja za izplačilo nagrade ne bo dal

Minister Bešič Loredan, kljub odločitvi mestnih svetnikov, Poplas Susičevi soglasja za izplačilo nagrade ne bo dal

Ravnanje ljubljanskih svetnikov Gibanja Svoboda, ki so na ponedeljkovi seji glasovali za dodatek za delovno uspešnost direktorici ZD Ljubljana Antoniji Poplas Susič za leto 2021, bodo obravnavali organi stranke. Gibanje Svoboda namreč podpira stališče ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana, da k sklepu ne poda soglasja, so sporočili.

“Mestni in občinski svetnice in svetniki so pri svojih odločitvah sicer avtonomni, a ta avtonomnost s seboj prinaša tudi posameznikovo odgovornost do volivk in volivcev, predvsem v luči tega, ali izpolnjujejo dane obljube,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Dodali so, da odstopanje od obljub, programa in vrednot, ki so jih zagovarjali in bili zaradi njih izvoljeni, ni politika Gibanja Svoboda. “In za ravnanje, ki ni v skladu s politiko stranke, morajo posamezniki odgovornost prevzeti s svojim imenom in priimkom, ne v imenu stranke,” so prepričani.

Ob tem zavračajo namigovanja, da ponedeljkovo glasovanje nekaterih svetnic in svetnikov Gibanja Svoboda na seji mestnega sveta Mestne občine Ljubljana pomeni odstop stranke od temeljnih zavez in vrednot. Po njihovih besedah je neutemeljeno tudi namigovanje, da so podlegli diktatu ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Ponavljajo, da ne bodo odstopili od zavez, ki so jih dali volivcem, da bodo vzpostavili učinkovito, kakovostno in dostopno javno zdravstvo ter plačni sistem, ki bo pravično nagrajeval dobro opravljeno delo. “Svojemu programu, vrednotam in danim zavezam ter ciljem ostajamo zvesti. In to stranka dokazuje s svojimi dejanji ter jasno in neomajno podporo načrtovanim reformam,” trdijo.

Ključni cilji Gibanja Svoboda pa bodo ostali “odgovorno vodenje javnih zavodov, prevetritev meril za ocenjevanje uspešnosti in nagrajevanje na vseh področjih in ravneh javnega sektorja – tako vodstvenih kadrov kot drugih javnih uslužbencev – in vzpostavitev učinkovitega javnega zdravstvenega sistema, ki vsakomur omogoča pravočasen dostop do kakovostnih zdravstvenih storitev”. Primer izplačila nagrade direktorici Zdravstvenega doma Ljubljana pa po njihovih besedah dokazuje, da so reforme, ki jih pripravljajo, nujne, so še zapisali.

Minister Bešič Loredan pa je ob robu novinarske konference o novem klicnem centru izrazil prepričanje, da direktorica Poplas Susič do dodatka ni upravičena. “ZD Ljubljana še vedno izstopa po nedostopnosti, po tem, da imajo ljudje težave, kar precej je še pritožb”, je dodal.

“Jaz sem prepričan, da večina članov stranke Gibanja Svoboda tega ne odobrava, ampak tiste, ki so dvignili roko, bo treba vprašati, zakaj so to naredili,” je povedal Bešič Loredan. “Moje osebno mnenje je, da do te nagrade, ob vsem tem, kar smo videli, direktorica ZD Ljubljana ni upravičena. Sam soglasja ne bom dal,” je povedal. Ob tem je dodal, da ZD Ljubljana še vedno izstopa po nedostopnosti.

Soglasja k nagradi ne bo dal, pač pa bo počakal na zaključke izrednega nadzora v ZD Ljubljana, ki še poteka in ki po njegovih besedah ne bo končan pred 1. majem.

COMMENTS

Wordpress (0)