Tarča in Erika Žnidaršič o balkanskih poslih družbe Gen-I, Robert Golob pa v 24urZvečer k Urošu Slaku, kjer je zavrnil namige, da bi lahko predčasno končal mandat in govorice o tem označil kot “trače in bedarije” – TOPNEWS.si

Tarča in Erika Žnidaršič o balkanskih poslih družbe Gen-I, Robert Golob pa v 24urZvečer k Urošu Slaku, kjer je zavrnil namige, da bi lahko predčasno končal mandat in govorice o tem označil kot “trače in bedarije”

Tarča in Erika Žnidaršič o balkanskih poslih družbe Gen-I, Robert Golob pa v 24urZvečer k Urošu Slaku, kjer je zavrnil namige, da bi lahko predčasno končal mandat in govorice o tem označil kot “trače in bedarije”

Ekipa Tarče z Eriko Žnidaršič  je sinoči, potem ko naj bi jo nekajkrat preložila,  realizirala temo, ki so jo reklamirali kot  “najbolj vročo zadeva, s katero se ta trenutek ukvarja policija, balkanski posli družbe Gen-I, ki so v predkazenskem postopku”.

https://twitter.com/TarcaRTVSLO/status/1628433003650187268

Tarča naj bi dala odgovore na vprašanja ali je bilo dva milijona evrov res plačilo le za svetovalne usluge kosovskega veleposlanika na Hrvaškem, sicer slovenskega državljana Martina Berishaja, iz hčerinskih podjetij družbe Gen-i na Balkanu.  Kaj konkretno je za slovensko energetsko podjetje počel Berishaj na Balkanu na Kosovu, Črni Gori in Albaniji ? Od podjetja v skoraj 100-odstotni državni lasti je Tarča zahtevala z Berishajem sklenjene pogodbe in fakture za opravljene posle. Dokumentov in odgovorov do začetka oddaje, kot so pojasnili na TV Slovenija , niso dobili. Tudi v Tarči teh dokumentov in odgovorov Erika Žnidaršič ni dobila, saj so dokumenti, kot je povedal predsednik uprave Gen-I-ja Maks Helbl  v Beogradu oziroma pri hčerinskih družbah, ki jih je in jih še vodi nekdanji direktor uprave Gen-I-ja Igor Koprivnikar.

Gostje  Trače so, poleg Maksa Helbla, predsednika uprave Gen-I-ja, bili še  Zijad Bečirović, direktor IFIMES-a, lobist Miloš Čirič in nekdanji direktor urada za preprečevanje pranja denarja Klaudijo Stroligo.

https://twitter.com/Haler007/status/1629035746005860352

Iz kabineta predsednika vlade pa so včeraj za TV Slovenija sporočili, da je premier podal že vsa potrebna pojasnila, in znova pripisali, da Martina Berishaja Robert Golob ne pozna, da gre za izmišljotine stranke SDS in poskuse diskreditacije predsednika vlade. Predsednik vlade Robert Golob pa se je odločil, da v Tarči ne bo sodeloval je pa je bil  gost oddaje 24ur zvečer na POP TV.

https://twitter.com/vladaRS/status/1628825163700609027

Pri Urošu Slaku sicer ni bilo govora o Gen-I-ju in balkanskih poslih. Je pa Uroš Slak  nekoliko  zaskrbljeno in v strahu Roberta Goloba vprašal o govoricah, da bi lahko predčasno končal mandat in da bi vodenje vlade prevzel nekdo drug. “Berem gospod predsednik Golob, da ne boste dokončali mandata, da boste prej odšli…

“Kaj pa berete, kaj pa berete, kakšne trače, vire, trače. vire …, “je v smehu vprašal Robert Golob

“Zanima me kaj pravite na to: Zadaj v zakulisju se ves čas poskuša vzpostaviti to tezo, da ne boste zdržali do konca, da boste na sredi odšli in da vam bodo prevzeli stranko, ne vem tako, kot so jo Cerarju pa še komu,” je bil zaskrbljen Uroš Slak.

“Glejte, če bi se ukvarjal  z vsako bedarijo, ki kroži po spletu, potem verjetno res ne bi bil tukaj. Ne, jaz nisem tukaj zato, da se bom ukvarjal s trači, jaz sem tukaj zato, ker smo skupaj v Svobodi ljudem obljubili, da bomo to državo normalizirali, da bomo iz avtokracije spet vzpostavili demokracijo in pravno državo. In to je tisto kar nas je pripeljalo v politiko in to je tisto, kar žene, da v politiki vztrajamo”.

COMMENTS

Wordpress (0)