(VIDEO) V SDS-u so Poklukarju namenili posebni video, v katerem pojasnjujejo zakaj so glasovali proti njemu – TOPNEWS.si

(VIDEO) V SDS-u so Poklukarju namenili posebni video, v katerem pojasnjujejo zakaj so glasovali proti njemu

(VIDEO) V SDS-u so Poklukarju namenili posebni video, v katerem pojasnjujejo zakaj so glasovali proti njemu

Notranji minister Boštjan Poklukar je po potrditvi v DZ že prevzel ministrske posle. Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik, ki je začasno vodila tudi notranje ministrstvo, ocenjuje, da ministrstvo predaja v dobri kondiciji. Poklukar za državno sekretarko predlaga Tino Heferle, s šefom policije Boštjanom Lindavom pa se mora še sestati. Poklukar pričakuje, da bo vlada Tino Heferle na funkcijo državne sekretarke, ki jo je opravljala že do sedaj, imenovala že danes, ostalo ekipo pa bo predstavil v prihodnjih dneh.

Glede usode vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije Lindava je pojasnil, da se namerava sestati z vsemi generalnimi direktorji na resorju in se z njimi pogovoriti. “To je vse, kar lahko v tem trenutku povem. Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Lindav je danes na funkciji,” je dejal. Na novinarsko vprašanje, ali bo temu tako tudi v sredo, pa je odgovoril: “Jutri je nov dan.”

V poslanski skupini SDS-a pa so Pokljukarju namenili video posnetek v katerem so pojasnili zakaj so glasovali proti njemu.

 

https://twitter.com/BrenceNejc/status/1627985050405855239

https://twitter.com/petra_jansa/status/1627965683110752257

COMMENTS

Wordpress (0)