(VIDEO) “Konflikt v Ukrajini bi lahko končali v 24 urah s pravim vodstvom,”- Donald Trump potrdil očitke Putina, “da je State Department pod Obamovo administracijo podprl vstajo leta 2014 v Ukrajini” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Konflikt v Ukrajini bi lahko končali v 24 urah s pravim vodstvom,”- Donald Trump potrdil očitke Putina, “da je State Department pod Obamovo administracijo podprl vstajo leta 2014 v Ukrajini”

(VIDEO) “Konflikt v Ukrajini bi lahko končali v 24 urah s pravim vodstvom,”-  Donald Trump potrdil očitke Putina, “da je State Department pod Obamovo administracijo podprl vstajo leta 2014 v Ukrajini”

 

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je v torek trdil, da je State Department pod Obamovo administracijo podprl vstaje leta 2014 v Ukrajini. V videu, v katerem je dejal, da “tretja svetovna vojna še nikoli ni bila bližje, kot je zdaj”, je Trump obljubil, da bo “očistil hišo vseh vojnih hujskačev in zadnjih ameriških globalistov”.

https://twitter.com/JackPosobiec/status/1628127755278684187

Februarja 2014 je »majdanska revolucija« v Ukrajini pripeljala do tega, da je takratni predsednik Viktor Janukovič pobegnil iz države in na oblast prišla prozahodna vlada. Novembra prejšnjega leta je Janukovič napovedal prekinitev priprav na zgodovinski pakt med Kijevom in Brusljem, katerega cilj je bil preusmeriti Ukrajino iz orbite Moskve, ter zavrnil podpis trgovinskega pakta in političnega pridružitvenega sporazuma z Evropsko unijo. Po odločitvi so v Ukrajini izbruhnili množični ulični protesti.

Trump je ponovil, da je edini predsednik v generacijah, ki ni sprožil vojne, in edini predsednik, “ki je zavrnil katastrofalne nasvete številnih washingtonskih generalov, birokratov in tako imenovanih diplomatov, ki vedo le, kako nas spraviti v konflikt, ampak ne vedo, kako nas spraviti ven” . “Že desetletja imamo iste ljudi, kot je (trenutna državna podsekretarka za politične zadeve) Victoria Nuland in mnogi drugi, podobni njej, obsedeni s potiskanjem Ukrajine k Natu, da ne omenjam podpore State Departmenta za vstaje v Ukrajina.

“Ti ljudje že dolgo iščejo soočenje, podobno kot v Iraku in drugih delih sveta. In zdaj nihamo na robu tretje svetovne vojne,” je dodal. Trump je tudi dejal, da bi prihodnja administracija pod njegovim vodstvom lahko končala vojno v Ukrajini v enem dnevu. “Konflikt v Ukrajini bi lahko končali v 24 urah s pravim vodstvom. Ob koncu mojih naslednjih štirih let ne bo več vojnih hujskačev, goljufij in neuspehov višjih članov naše vlade,” je dejal.

https://www.youtube.com/watch?v=UWEO_LLIi80

Trump je s tem nastopom posredno potrdil besede ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki je  ZDA in Zahod obtožil , da  je podprl “protiustavni državni udar leta 2014 ”

Vladimir Putin: “Konec leta 2021 smo ZDA in Evropo uradno zaprosili za varnost, a smo bili zavrnjeni. Grožnja je naraščala in februarja 2022 je bilo vse pripravljeno za vojaške akcije v Donbasu. Vse to je bilo v nasprotju z dokumenti, ki jih je sprejel Varnostni svet ZN. Ponavljam – oni so začeli vojno, mi pa smo jo s silo zaustavili.

Na nedavni varnostni konferenci je bila napadena Rusija in pozabljeno, da je Zahod zadnjih 10 let podpihoval konflikte. Približno 900.000 ljudi je umrlo in milijoni so zbežali v vojni od leta 2021. Pokrivajo se z besedami demokracija in vrednota, njihova življenja pa niso pomembna. Pozornost želijo odvrniti od korupcije v lastnih državah in gospodarskih težav. V tridesetih letih prejšnjega stoletja so zahodne države nacistični Nemčiji odprle pot za razvoj. Zdaj so to storili z Ukrajino in kdor pozna zgodovino, ve, da ta sega vse do 19. stoletja in Avstro-Ogrske, odkar poskušajo pretrgati zgodovinske vezi z našo državo,” je poudaril Putin.

“Protiustavni državni udar leta 2014 so podprli, kot da se ni nič zgodilo. Ideološka osnova tega je bila rusofobija. Grozno je reči, da je del ukrajinske vojske poimenovan po nacistični vojaški enoti. Imajo uniforme z znaki nacistične Nemčije. Neonacisti ne skrivajo, od koga so podedovali vrednote. Mogočni si pred tem zatiskajo oči, ker jim je čisto vseeno, poskušajo se boriti z Rusijo. To pomeni, da bodo kot orožje proti Rusiji uporabili karkoli, teroriste, naciste in samega hudiča. Desetletja so uničevali ukrajinsko industrijo, zato sta v tej državi naraščali revščina in socialna neenakost. Ta narod so spremenili v topovsko hrano. Odgovornost za tolikšno število žrtev nosita Zahod in kijevski režim. Ta režim služi interesom tujih sil. Ukrajina je trenutno poligon za zahodne sile.

Zahodne elite ne skrivajo svojih ciljev. Rusiji skušajo zadati strateški poraz – lokalni konflikt želijo spremeniti v globalnega. Tako mi to vidimo in tako se bomo tudi odzvali. Govorimo o obstoju naše države. Upoštevati morajo, da je Rusijo nemogoče premagati na bojišču. Zato ciljajo na našo mladino in nadaljujejo z lažmi in sprevračanjem zgodovinskih dejstev.

Gredo proti naši kulturi in veri. Poglejte kaj so naredili lastnemu narodu, uničujejo družine, nacionalne identitete, trpinčijo otroke, tudi pedofilija je na zahodu normalna, priznavajo istospolne poroke. Nič hudega, odrasli so, imajo pravico živeti, kot hočejo. V Rusiji smo bili vedno strpni, ne bomo se vmešavali v življenja drugih ljudi. Družina je zveza moškega in ženske. Toda celo verska besedila so postavljena pod vprašaj, da bi upravičili idejo o spolno nevtralnem Bogu. Kaj reči o tem?

Naša dolžnost je zaščititi naše otroke pred degradacijo in ponižanjem. Zahod bo še naprej poskušal destabilizirati našo družbo. Uporabili bodo naše izdajalce. S terorističnimi napadi poskušajo destabilizirati našo družbo. Kijevski režim je navajen lova na čarovnice, ne bomo preganjali izdajalcev, naj živijo s tem.”

“Še nekaj besed o dogajanju okoli nas. Februarja letos je morala Rusija pregledati jedrske objekte. To je nesmiselno. Zahod je neposredno povezan s poskusi Kijeva, da napade naše strateške položaje. ZDA in Nato poudarjata, da je njihov strateški cilj poraz Rusije. Nato je poskušal postati del orožarskega posla, a menimo, da je prepozno. Jedrski arzenal ni samo v ZDA, ampak tudi v Veliki Britaniji, Franciji in so proti nam. V zadnjih izjavah njihovih voditeljev to potrjujejo. Tega nimamo pravice ne upoštevati,” je dejal Putin.

“Naši odnosi so se porušili na pobudo ZDA. Namenili so se uničiti svetovni red po drugi svetovni vojni in korak za korakom uničili sistem svetovne varnosti in nadzora nad oborožitvijo. Vse to je bilo storjeno za uničenje mednarodnih odnosov, vzpostavljenih po drugi svetovni vojni. Po razpadu ZSSR so nenehno poskušali prevzeti svetovno prevlado. Toda od leta 1945 so se razmere spremenile. Prvi sporazum o nadzoru jedrskega orožja je bil podpisan z ZDA leta 1991. Po tem so naši odnosi dosegli takšno raven, da sta ZDA in Rusija rekli, da se nimata več za sovražnika. ZDA so zapustile ta sporazum. Najin odnos je propadel. Pojavijo se novi centri vpliva in moči, teh procesov ni mogoče prezreti. Nesprejemljivo je, da ZDA vse to obravnavajo zgolj na lastne potrebe. Zdaj pa nas izsiljujejo. Pravijo, da med vojno v Ukrajini in drugimi sovražnimi dejanji Zahoda ni povezave. So bodisi zelo cinični bodisi neumni. Od sporazuma ne odstopamo, ampak ga pavziramo. Določiti moramo, kaj želita Francija in Britanija. ZDA razvijajo novo vrsto jedrskega orožja. Rusija se mora zavarovati. Ne bomo udarili prvi in ​​nihče si ni treba delati utvar o tem. Danes gremo skozi težko pot in vse skupaj premagujemo. Ne bi moglo biti drugače. Samo enotnost nas ohranja, želimo se boriti za resnico v Donbasu. Vsi se borijo za resnico in mater Rusijo. Še posebej ganljivo je, ko ljudje z majhno plačo namenjajo denar za pomoč ljudem na prvi bojni liniji. Rusija se bo odzvala na vse izzive. Resnica je na naši strani,” je svoj nastop konča Putin.

COMMENTS

Wordpress (0)