Kaj sporoča nekdanji voditelj Studia City in avtor skovanke “jebeno več nas je” Marcel Štefančič jr. predsedniku ustavnega sodišča Mateju Accettu? – TOPNEWS.si

Kaj sporoča nekdanji voditelj Studia City in avtor skovanke “jebeno več nas je” Marcel Štefančič jr. predsedniku ustavnega sodišča Mateju Accettu?

Kaj sporoča nekdanji voditelj Studia City in avtor skovanke “jebeno več nas je” Marcel Štefančič jr. predsedniku ustavnega sodišča Mateju Accettu?

Voditelj Marcelu Štefančiču, jr., ki je več kot desetletje  vodil oddajo Studio City ,aprila lani pa mu sedanja garnitura na nacionalki  ni podaljšala trimesečne pogodbe, kar so na RTV Slovenija do takrat počeli avtomatično, zato je ostal brez oddaje, je na svoj način komentiral odločitev ustavnega sodišča in predsedniku ustavnega sodišča poslal “odmevno kratko sporočilo,” ki je sicer pri podpornikih odločitve ustavnega sodišča  naletelo na zgražanje.  Slia je včeraj zaokrožila na Twitterju, avtorstvo in avtentičnost slike sicer nista stoodstotno potrejni, vendarle se glede na odzive zdi, da ne gre za fotomontažo ali fake news.

https://twitter.com/RudiBernik/status/1627711811213488130

Marcel Štefančič je sicer avtor skovanke “jebeno več nas je, ” ki jo je izrekel  marca lani na javni tribuni o razmerah na Radioteleviziji Slovenija, ki jo organizirata Koordinacija novinarskih sindikatov RTV Slovenija in Sindikat novinarjev Slovenije:  “Naši kriki se slišijo … Na naši strani so kolegi iz drugih medijev, javnost, gledalci in gledalke … Vsi so na naši strani, a vprašanje je, ali smo tudi mi na svoji strani,” se je vprašal in namignil na molčeče dele hiše; najbolj glasni so namreč prav novinarji informativnega programa, ki so tudi najbolj na udaru…. Jaz, ko poslušam in vidim in gledam kaj se dogaja na nacionalki te zadnje mesece, zadnja leta je moja prva je moja prva misel tale: “Jebeno več nas je, kot njih, njih je samo ene par in vemo točno kateri so in ne vem zakaj, kot pravi Nataša Štefe, se po reakcijah ne usedemo. Zakaj se ne usedemo in ko pride not (urednica op. av) in pove: “Goloba ne boste imeli, mi rečemo: “Imeli ga bomo, seveda ga bomo imeli”. Nam je bilo rečeno , da ga ne smemo met pa smo ga imeli. Zakaj ostali to ne naredite? Zakaj? Strokovno in profesionalno in ne vem še kako sta dve neprofesionalne ali ne vem kako bi rekel dve neposlovne odločitve so pa zdaj gospod Kadunc bi verjetno lahko knjige pisal kako nestrokovno in kako neposlovno je to, da umikaš oddaje s sporeda, da jih preprosto ni več. Po kakšni logiki, po kakšni stroki, kakšna računica. To bi rekel se dogaja že ves čas zdaj in to traja in traja in to bi rekel počnejo trije štirje ljudje. Nas je več, bistveno več. Zakaj potem živimo in se obnašamo, kot jebena manjšina,” je v Slovenskem mladinskem gledališču ob ukinitvi oddaje Studio City dejal Marcel Stefančič.

https://twitter.com/IrenaDosso/status/1627803700184903684

 

COMMENTS

Wordpress (0)