(V ŽIVO) Februarska seja v znamenju poslanskih vprašanj predsedniku vlade Robertu Golobu in odločitve ustavnega sodišča glede RTV-ja – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Februarska seja v znamenju poslanskih vprašanj predsedniku vlade Robertu Golobu in odločitve ustavnega sodišča glede RTV-ja

(V ŽIVO) Februarska seja v znamenju poslanskih vprašanj predsedniku vlade Robertu Golobu in odločitve ustavnega sodišča  glede RTV-ja

Poslanke in poslanci danes začenjajo redno februarsko zasedanje. Kot običajno, bodo prvi dan namenili poslanskim vprašanjem ministrski ekipi in predsedniku vlade Robertu Golobu. Ta bo odgovarjal na vprašanja glede višanja davkov, višjih cen vrtcev, reforme plačnega sistema v javnem sektorju in položaja upokojencev.

Glede na najavljena vprašanja poslanci od ministrov pričakujejo tudi pojasnila o več aktualnih zadevah, med drugim o potresni varnosti stavb, kadrovskih trendih v Slovenski vojski, gradnji satelitskih centrov in izbrisu literarnega dela Dnevnik Ane Frank iz učnega načrta.

Seja se bo nato v torek nadaljevala z razpravo in odločanjem o kandidatu za ministra za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju. Poslanci bodo za razpravo o kandidatu, ki je že prestal zaslišanje na pristojnem matičnem odboru, imeli na voljo nekaj manj kot pet ur.

Na redni seji, ki se bo sklenila v četrtek, bo tudi več zakonodajnih predlogov, med drugim predlog novele zakona o davčnem potrjevanju računov, ki s ciljem omejiti obseg sive ekonomije vnovič uvaja obvezno izročanje in prevzemanje izdanega računa za dobavo blaga oziroma opravljeno storitev.

Na zahtevo poslanske skupine Gibanja Svoboda bodo odredili še parlamentarno preiskavo, ki bi ugotavljala morebitno politično odgovornost nosilcev javnih funkcij zaradi suma nedopustnega političnega vplivanja na delo policije in drugih avtonomnih državnih organov.

Dogajanje v državnem zboru bomo prenašali v živo na Topnews.si in YouTube kanalu TopTV.si ob 12. uri

COMMENTS

Wordpress (0)