“…Napovedujem jim veliko večje proteste, tako velike, da jih odnese s položajev! – Pavel Rupel o tem, “da govoriti o Tini Gaber in rdečih salonskih čeveljcih Uršike” in da “samopromocija in puhle besede kmalu ne bodo več dovolj” – TOPNEWS.si

“…Napovedujem jim veliko večje proteste, tako velike, da jih odnese s položajev! – Pavel Rupel o tem, “da govoriti o Tini Gaber in rdečih salonskih čeveljcih Uršike” in da “samopromocija in puhle besede kmalu ne bodo več dovolj”

“…Napovedujem jim  veliko večje proteste, tako velike, da jih odnese s položajev! – Pavel Rupel o tem, “da govoriti o Tini Gaber in rdečih salonskih čeveljcih Uršike” in da  “samopromocija in puhle besede kmalu ne bodo več dovolj”

“Če nam ne bodo prisluhnili, če nas bodo ignorirali in se smejali upokojencem v obraz, delali razlike med nami in pospeševali sovraštvo, pa jim napovedujem veliko večje proteste, tako velike, da jih odnese s položajev!,” je Pavel Rupar, ki je za 1. marec napovedal nove proteste upokojencev zagrozil vladi Roberta Goloba. O tem je govoril v intervjuju za Portal24 pa tudi na  okrogli mizi ob predstavitvi knjige Igorja Omerze v Zasavju , kjer je nastopil  kot gost omizja.

Pobudnik iniciative Glas upokojencev, ki je zadnji dan januarja organizirala shod, je nekdanji tržiški župan in nekdanji poslanec SDS Pavel Rupar. Shod je bil množično obiskan, po njegovi oceni se je zbralo več kot 20.000 protestnikov. V prvih vrstah je bilo mogoče videti nekatere vplivne člane SDS, med njimi tudi poslanko Mojco Škrinjar, predsednico Kluba seniork in seniorjev SDS zato so politični analitiki proteste povezali s opozicijsko SDS.

O protestu upokojencev je posredno govoril tudi Janez Janša v Mariboru_ “Končno se prebuja tudi upokojenska generacija. Velik del upokojenske generacije je namreč oropan osnovnega dostojanstva, ki ga predstavlja pošteno plačilo za minulo delo. Nizke pokojnine preko 300.000 slovenskih upokojencev predstavljajo daleč največjo kolektivno krivico sodobne Slovenije. Pokojnina ni socialna kategorija, ampak plačilo za minulo delo. V našem vladnem mandatu smo to krivico kljub nizki inflaciji popravljali z rednimi dvigi pokojnin ter selektivnimi draginjskimi dodatki. Danes jim vlada brez draginjskih dodatkov ob 10% inflaciji pokojnine dviga za zgolj dobrih 5%, kar bo zaostanke oziroma krivico poglobilo. Potreben je torej močan, vsestranski pritisk na oblast, da se to uničevanje dostojanstva generacije, ki je med drugim priborila tudi samostojno Slovenijo, preneha. In da se pokojninski sistem očisti izplačil za razne privilegije, očisti izplačil potomcem 10 letnih borcev, pa raznih izjemnih pokojnin kučanov in spomenk”.

In še:”V času kovidne krize, tisočih kovidnih bolnikov po slovenskih bolnišnicah, v času praznih skladišč zaščitne opreme, ki so nam jih zapustili, v času zaprtih meja in pretrganih logističnih verig so tovariši nagajali, protestirali in klicali k naši smrti. Napadali so policiste, meščane, novinarje, snemalce in medijske hiše ter ovirali tuje državnike v času slovenskega vodenja EU. Po trgih in ulicah so sejali sovraštvo, delili bombastične obljube in kurili velike ognje. Sedaj je prišel čas plačila. Danes so sami na ražnju. In še huje bo. Po kitajskem koledarju smo stopili v leto zajca. Po slovenskem bo to leto zajca na ražnju in leto bumerangov,” je dejal Janša.

 

Upokojenske volilne baze, ki je je dobra tretjina slovenskih volilnih upravičencev, strankarsko ne nagovarja nihče. Na lanskih volitvah sta iz državnega zbora izpadli tako upokojenska stranka Desus kot Stranka Alenke Bratušek (SAB), ki sta ribarili v upokojenskem volilnem bazenu. Z njim se zdaj spogleduje stranka SDS, ki se s svojo civilnodružbeno transmisijo Glas upokojencev ukvarja s slabim položajem upokojencev, hkrati pa izvaja mobilizacijo proti vladi Roberta Goloba; je v Delu zapisal Uroš Esih. Rupar, ki pravi, da ni povezan z nobeno politiko in da za njim ne stoji Janševa SDS   napoveduje nov množični protest upokojencev za 1. marec.

“Moja edina sogovornika sta lahko le minister za delo g. Luka Mesec in predsednik vlade g. Robert Golob! Zahteve, ki smo jih že dvakrat naslovili na oba omenjena, so glede denarja rešljive z lahkoto. Vsaj po videnem glede rešitve HSE in Gen-i, kamor so v enem tednu nakazali skupaj 860 milijonov evrov!”

Na vprašanje portal 24 kako vidi trenutno vlado, njeno delovanje, ukrepe, ki jih sprejema predvsem na področju sociale?”Ljudje so hitro spoznali, da g. Golob nima pojma o vodenju vlade, da on in njegova ekipa delajo škodo.  Na srečo odpirajo oči tudi ljudem, ki so jih podprli na volitvah! Vse gre narobe, karkoli naredi je polomija! Govoriti o ceni košarice, o kapicah na cenah elektrike in plina, govoriti o “oh in sploh” v tej državi je možno samo do trenutka, ko ljudje dobijo položnice, ko gredo po živila v trgovino. Samopromocija in puhle besede. Od tega se živeti pač ne da!

Osrednji mediji ga zaenkrat še dobro prekrivajo in pokrivajo. A počasi bodo spregovorile denarnice ljudi, želodci in položnice, počasi bodo spoznali, da lačnim in obubožanim pač ne zadošča govoriti o Tini Gaber in rdečih salonskih čeveljcih Uršike!, ” je še dejal Pavle Rupar.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)