(V ŽIVO) Glas ljudstva z “novimi in šokantnimi ugotovitvami” o odtekanju osebnih zdravnikov v privatni sektor – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Glas ljudstva z “novimi in šokantnimi ugotovitvami” o odtekanju osebnih zdravnikov v privatni sektor

(V ŽIVO) Glas ljudstva z “novimi in šokantnimi ugotovitvami” o odtekanju osebnih zdravnikov v privatni sektor

Civilna iniciativa Glas ljudstva bo, kot so napovedali. na novinarski konferenci “razkrila nove in šokantne ugotovitve o odtekanju osebnih zdravnikov v privatni sektor”.  Predstavili bodo “nekatere sporne prakse močnih akterjev v slovenskem zdravstvu, ki spodkopavajo temelje javnega zdravstva, ZZZS in posledično solidarnostnega modela zdravstva”.

“Med tem, ko naj bi Strateški svet za zdravstvo za polzaprtimi vrati razpravljal o prvih in zelo splošnih korakih zdravstvene reforme, se v ozadju rušenje javnega zdravstva s podporo ministra nadaljuje in celo pospešuje. Od vlade zahtevamo, da nemudoma zaustavi škodljive politike razgradnje javnega zdravstva in da zdravstveno reformo preusmeri v podporo in krepitev javnega zdravstva, preden se celotni sistem javnih izvajalcev dokončno in nepopravljivo razruši”.

Novinarsko konferenco pred pred Zdravstvenim domom Ljubljana Center ob 12. uri. bomo prenašali v živo na Topnews.si in You Tube kanalu TopTV.si.

COMMENTS

Wordpress (0)