(VIDEO) Kako je Tina Gaber “ukradla šov” Svetlani Makarovič – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kako je Tina Gaber “ukradla šov” Svetlani Makarovič

(VIDEO) Kako je Tina Gaber “ukradla šov” Svetlani Makarovič

Pozornost medijev v Cankarjevem domu je pred začetkom požela Svetlane Makarovič,  je že vnaprej napovedala da bo na oder na proslavi na predvečer letošnjega kulturnega praznika prišla “magari po vseh štirih”.

Ko je bilo proslave konec, je pesnica v spremstvu  aktivista  Jaše Jenulla in pesnika Borisa A. Novaka s katerima je tudi prišla na proslavo za katero je dobila vabilo  vendarle stopila na oder in prebrala pomenljivo pesem Zla runa iz knjige Saga o Hallgerd, , ki se je končala z verzom “obžalovanje dejanja ne izbriše”.

 

Makarovičeva, ki  je pred prireditvijo izrazila pričakovanje, da ji bodo vročili Prešernovo nagrado, ki jo je pred leti zavrnila, vendar o tem na odru ni govorila niti po koncu proslave ni dajal izjav ampak je med prvimi zapustila prizorišče. Med njenim performansom pa so dvorano protestno zapustili nekateri člani odbora Prešernovega sklada.

Vendar vrnimo se na začetek, ko smo novinarji fotografi in snemalci  čakali na prihod pomembnih  gostov, je bilo zanimivo, da je na stolu rezerviranem za “dr. Robert Golob”,  bil še en stol, kjer je pisalo samo “Golob”.   Potem, ko je v dvorano prišel  premier Robert Golob v spremstvu Tine Gaber je bilo vse jasno. V dvorano Cankarjevega doma sta vstopila skupaj, fokus pozornosti pa se je tako preusmeril iz Svetlane Makarovič na predsedniški par.

Nekdanja miss Hawaiian Tropic, televizijska voditeljica, podjetnica, vplivnica na družbenih omrežjih in nekdanja lobistka je premierja Goloba pri tem držala pod roko, kar je pomenilo tudi uradno potrditev, da sta , da sta predsednik vlade in Tina Gaber par. Informacije  o tem so se javnosti pojavile pred nekaj tedni.

 

Kot poroča portal N1 pa Robert Golob ni prvi premier, ki je svojo novo partnerko uradno predstavil javnosti na državni proslavi. To je leta 2006 storil tudi tedanji premier Janez Janša, ki se je z Urško Bačovnik prvič uradno pojavil v javnosti na državni proslavi na predvečer Dneva reformacije.

Skupaj so Roberta Goloba i Tino Gaber opazili med nakupi v prodajalni s pohištvom, skupaj sta se udeležila tudi božičnega koncerta v Vatikanu. Robert Golob in Tina Gaber naj bi se spoznala prek njene sestre Urške Gaber, nekdanje poslovne sekretarke na Gen-I, ki je zdaj zaposlena v kabinetu predsednika vlade.

COMMENTS

Wordpress (0)