(VIDEO) “Imamo način, kako se odzvati in ne bo se končalo samo z uporabo oklepnih vozil” – Putin prikrito zagrozil Zahodu z jedrskim orožjem ob 80. obletnici bitke za Stalingrad – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Imamo način, kako se odzvati in ne bo se končalo samo z uporabo oklepnih vozil” – Putin prikrito zagrozil Zahodu z jedrskim orožjem ob 80. obletnici bitke za Stalingrad

(VIDEO) “Imamo način, kako se odzvati in ne bo se končalo samo z uporabo oklepnih vozil” – Putin prikrito zagrozil Zahodu z jedrskim orožjem ob 80. obletnici bitke za Stalingrad

Rusijo ponovno ogrožajo nemški tanki, tako kot med drugo svetovno vojno, je danes v Volgogradu ob 80. obletnici zmage Sovjetske zveze nad nacistično Nemčijo v bitki za to mesto, takrat znano pod imenom Stalingrad, dejal ruski predsednik Vladimir Putin. Zahod je obtožil protiruske nastrojenosti in dodal, da ima Rusija veliko prijateljev po svetu.

“To je neverjetno, a resnično. Tako kot med drugo svetovno vojno, nam sedaj ponovno grozijo nemški tanki, s križi na njih,” je dejal Putin. Ob tem je opozoril, da “tisti, ki pričakujejo zmago na bojišču, očitno ne razumejo, da bo sodobna vojna z Rusijo zanje povsem drugačna. Nismo mi tisti, ki pošiljamo svoje tanke na njihove meje,« je dejal Putin, ko je imel v mislih vojaško pomoč, ki so jo Ukrajini obljubile njene evropske in ameriške zaveznice.

»Imamo pa način, kako se odzvati in ne bo se končalo samo z uporabo oklepnih vozil. Vsi bi morali to razumeti,” je dodal Putin, v očitni aluziji na ogromen ruski arzenal jedrskega orožja. Je Putin nejasno grozi z jedrskim orožjem glede dobave zahodnih tankov Ukrajini se vprašujejo anlitiki.

Putin je pred tem položil rože k večnemu ognju na Mamajev Kurgan, pobočju, kjer je potekal velik del spopadov, kjer je zdaj muzejski kompleks “Bitka za Stalingrad” in znameniti mestni kip “Mati domovina kliče”.

 

https://twitter.com/AZgeopolitics/status/1621169915129470978

 

Zahod je ponovno obtožil protiruske nastrojenosti. “Na žalost zdaj vidimo ideologijo nacizma v sodobni podobi, ki ponovno ogroža varnost naše države,” je dejal in pri tem mislil na odziv Zahoda na rusko invazijo Ukrajine, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kljub propagandi Zahoda je prepričan, da ima Rusija še vedno veliko prijateljev po vsem svetu, tudi na ameriški celini in v Evropi. V luči tega je pozdravil prizadevanja Rusov v iskanju resnice, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

“Silovit odpor naših borcev in poveljnikov je mogoče razumeti in pojasniti le z njihovo zvestobo domovini in temu, da je resnica na naši strani. Pripravljenost iti do konca za domovino je bila in ostaja v krvi. Prav ta pripravljenost je bila tista, ki je zrušila nacizem,” je dejal.

Spomnil je, da se je Rdeča armada za Stalingrad borila 200 dni. “In zmagala je tista vojska, ki je bila močnejša po duhu,” je poudaril in hkrati dodal, da je Stalingrad večni simbol nepremagljivosti ruskega ljudstva.

Bitka za Stalingrad v letih 1942-43 je divjala skoraj šest mesecev. Ko se je končala, je bilo mesto v ruševinah, več kot milijon vojakov in civilistov pa je izgubilo življenje. Zmaga Rdeče armade v tej bitki je pomenila prelomnico v drugi svetovni vojni, ne le za Sovjetsko zvezo, temveč za vse zavezniške sile.

COMMENTS

Wordpress (0)