Psihoanalitik Roman Vodeb, po Urški Klakočar Zupančič, zdaj še nad “feministično zunanjo politiko” – TOPNEWS.si

Psihoanalitik Roman Vodeb, po Urški Klakočar Zupančič, zdaj še nad “feministično zunanjo politiko”

Psihoanalitik Roman Vodeb, po Urški Klakočar Zupančič, zdaj še nad “feministično zunanjo politiko”

Na zunanjem ministrstvu so v preteklih mesecih  pripravili novo zunanjepolitično strategijo, ki so včeraj  predstavili na posvetu diplomatov na Brdu pri Kranju.
En od treh komponent strategije oz. novost je tudi feministična zunanja politika. Ta koncept pomeni, da se v zunanji politiki država zavzema za enakost spolov. Slovenija pa posebno pozornost v tem kontekstu daje opolnomočenju žensk in deklic v vseh vidikih zunanje politike, je ob robu posveta  pojasnil Iztok Mirošič, ki je ki je sodeloval pri pripravi osnutka strategije.

“Ob tem se moramo zavedati, da bo uspešno spopadanje z izzivi mogoče le, če si z dejavnostmi zunanje politike sistematično prizadevamo tudi za enakost spolov v vseh okvirih. Pričakujem, da se z oblikovanjem in izvajanjem feministične zunanje politike Republike Slovenije zavežemo k aktivni in zavzeti promociji enakosti spolov v svojih večstranskih in dvostranskih odnosih znotraj EU, s tretjimi državami in v multilateralnem kontekstu. Pri tem ne gre le za izraz naše naprednosti, ampak tudi za željo po polnem izkoristku vseh potencialov naše družbe,” pa je včeraj v predstavitvi nove zunanjepolitične strategije v nagovoru diplomatom dejala zunanja ministrica Tanja Fajon.
Zadeva je seveda takoj padla v oči razvpitemu psihanalitiku Romanu Vodebu.

 

Janez Janša pa se je zameril članicam mreže ONA VE, ki so z izvolitvijo Alenke Bratušek  postala močnejša v vladi Roberta Goloba.

 

COMMENTS

Wordpress (0)