“A smo se za to borili!?” – Miha Kordiš na Facebooku razjezil zagovornike Muzeja slovenske osamosvojitve, ki jim očita, da zganjajo “histerijo in nacionalistično mitologijo” – TOPNEWS.si

“A smo se za to borili!?” – Miha Kordiš na Facebooku razjezil zagovornike Muzeja slovenske osamosvojitve, ki jim očita, da zganjajo “histerijo in nacionalistično mitologijo”

“A smo se za to borili!?” – Miha Kordiš na Facebooku razjezil zagovornike Muzeja slovenske osamosvojitve, ki jim očita, da zganjajo “histerijo in nacionalistično mitologijo”

Potem, ko so v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) vlado Janez Janša, Dimitrij Rupel, Lojze Peterle in Jelko Kacin  Golobovi vladi dali ultimat in  jo pozivali, naj odločitev o združitvi muzejev Muzeja slovenske osamosvojitve in Muzeja novejše zgodovine Slovenije spremeni, sicer bodo sledile posledice, se je na Facebooku oglasil poslanec Levice Miha Kordiš.

“Ob ukinjanju “Muzeja osamosvojitve”. Projekt odcepitve Slovenije od Jugoslavije je bil drugo ime za plenjenje nekdaj družbenega bogastva. Ljudem je vzel fabrike in socialno varnost, dostojanstvo in suverenost, stanovanja in zdravje.
Zakaj taka histerija desnice, da maha celo z interpelacijo ministrice za kulturo in kriči o izdajalstvu? Ker bi razredno resnico na vse kriplje pometala pod nacionalistično mitologijo. Starejše generacije namreč presneto dobro pomnijo, kako so jih nategnili in kaj s(m)o izgubili, lepo povzeto v geslo ” !?”.
A najhujše posledice kapitalistične kontrarevolucije čutijo – čutimo – milenijci in zumerji, od espejev do najemnin in psihičnih stisk naprej. Sliši se nam skoraj nepojmljivo, da je še nedolgo nazaj vsak užival dopust, redne pogodbe o zaposlitvi in dostop do javnega zdravnika, naši starši so lahko postavili vsak svojo hišo brez, da bi ob tem bankrotirali, zgradilo pa se je več tisoč stanovanj na leto.
To je razlog, da bi desni tako popadljivo brisali zgodovinski spomin: zavest, da je drugačen svet mogoč, da smo ga nekoč že imeli vsem njegovim napakam navkljub in da so nam ga te isti gospe in gospodje vzeli,” je na Facebooku zapisal Kordiš.

 

Kordiš je očitno prestrašil desni del tvitosfere. Uporabnik BrutusReloaded je zapisal: “Tole imamo v koaliciji. In ljubčki, tole ni več smešno, tole je nevarno”.

COMMENTS

Wordpress (0)