(VIDEO) Posvet slovenske diplomacije v znamneju diplomatskega škandala- Kaj sta Golob in Fajonova povedla o razkritju, da “naj bi Janša in Vučić pred volitvami paktirala proti Golobu” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Posvet slovenske diplomacije v znamneju diplomatskega škandala- Kaj sta Golob in Fajonova povedla o razkritju, da “naj bi Janša in Vučić pred volitvami paktirala proti Golobu”

(VIDEO) Posvet slovenske diplomacije v znamneju diplomatskega škandala- Kaj sta Golob in Fajonova povedla o razkritju, da “naj bi Janša in Vučić pred volitvami paktirala proti Golobu”

Tradicionalni dvodnevni posvet slovenske diplomacije na Brdu pri Kranju, se vsaj v javnem delu ni ukvarjal z razkritjem portala Necenzurirano, ki je danes razkril, da naj bisi slovenske in srbske oblasti pred volitvami v obeh državah vzajemno pomagale pri iskanju podatkov, s katerimi so želele oblatiti vodilne politike opozicije. Konkretno  naj bi šlo za “pakt Vučič – Janša v lovu na  Goloba” poroča Necenzurirano.

Necenzurirano danes razkriva podrobnosti “Operacije Golob” in “Operacije Đilas” v katerih naj bi si “slovenske in srbske oblasti pred lanskimi volitvami v obeh državah vzajemno pomagale pri iskanju podatkov, s katerimi so želeli oblatiti vodilne politike opozicije. To dokazujejo dokumenti, ki smo jih v zadnjih mesecih dobili na vpogled, in pričevanja več, med sabo nepovezanih virov iz različnih držav. Glavni tarči sta bila Robert Golob, predsednik Gibanja Svoboda, ki od junija vodi slovensko vlado, in  nekdanji župan Beograda Dragan Đilas, predsednik Stranke svobode in pravičnosti (SSP). Že več let velja za Vučićevega političnega sovražnika številka ena, zaradi česar ga redno napadajo tabloidi iz njegovega kroga.

 

 

V neformalnih pogovorih je bila to prva novica in tema pogovorov med diplomati. Zadevo sta komentirala tudi Tanja Fajon in Robert Golob. Na vprašanje kako komentira razkritja, da naj bi afero GEN-i na Balkanu sprožila skupaj nekdanji predsednik vlade Janez Janša in predsednik Srbije Aleksandar Vučić, je Tanja Fajon dejala:” “Ja, te zgodbe z napadi v balkanskih medijih so mi znane, bi pa rekla, da so običajno predmet politike, ki prihaja ali pa zgodb, ki prihajajo iz Slovenije. Namenjene so političnemu preigravanju zlasti v Sloveniji, včasih izkoriščene v drugih delih in temu ne bi namenjala veliko pozornosti. Če pa se kje karkoli dogajalo, so za to pristojni organi. Je pa predsednik vlade včeraj zelo lepo povedal, kaj in kako ima s tem. Jaz mislim, da marsikaj smo politiki tarče na Zahodnem Balkanu, ne zaradi politikov tam, ampak zaradi politikov, ki so nam tu nenaklonjeni”.

“Kot vemo polnite tudi balkanske medije,” je novinarsko vprašanje, v zvezi z današnjimi razkritji Necenzuriranega, začela novinarka TV Slovenija, ki jo je Robert Golo0b popravil, da “resnih medijev ne polni”. “Tako, kot sem včeraj povedal v parlamentu, gre za slovensko predvolilno zgodbo, ki jo je nekdo izvozil v nekatere njemu prijateljske medije. Vse skupaj je popolna izmišljotina, ampak popolna izmišljotina in bi se bilo nevredno o tem se sploh pogovarjati, če ne bi šlo za obtožbe, ki so v resnici resne in bi lahko  vplivale na položaj Slovenije. Zato ponavljam, z gospodom Berišajem, ki je v resnici veleposlanik Kosova v Zagrebu, niti ga ne poznam, niti se z njim nisem videl, ne srečal, še manj bil v kontaktu z njim. So pa bili v kontaktu z njim z opozicijske SDS pred volitvami in to pove vse. Kako lahko obtožuješ nekoga, ki ga ne poznam, da deluje z mano, medtem ko to, da si ti z njim prijatelj, pa zamolčiš. Vse skupaj je res, bi bilo neresno, ampak žal, je pa treba odgovoriti. ”

COMMENTS

Wordpress (0)