(V ŽIVO) Pirc Musarjeva danes z Janšo in Toninom – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Pirc Musarjeva danes z Janšo in Toninom

(V ŽIVO) Pirc Musarjeva danes z Janšo in Toninom

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je danes srečala s predsednikom SDS Janezom Janšo in vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec ter predsednikom NSi Matejem Toninom in vodjo poslanske skupine NSi Janezom Ciglerjem Kraljem. V ločenih pogovorih so med drugim govorili o zdravstveni reformi, so sporočili z urada predsednice.

Predsednica Pirc Musar in predstavniki opozicijskih strank so govorili tudi o drugih družbenih izzivih v Sloveniji ter o ustavnih spremembah. Gre za nadaljevanje srečanj predsednice s prvaki parlamentarnih strank ter vodji poslanskih skupin, so pojasnili v uradu predsednice.

V sredo se je Pirc Musar najprej srečala s predsednikom Gibanja Svoboda in vlade Robertom Golobom ter vodjo poslanske skupine Svoboda Borutom Sajovicem. Poudarek srečanja je bil pogovor o strateških temah, o katerih je potreben konsenz za prihodnost Slovenije.

S predstavniki preostalih parlamentarnih strank se bo predsednica republike srečala naslednji teden. V ponedeljek se bo ob 11. uri srečala s koordinatorjem Levice Luko Mescem in vodjo poslanske skupine Levice Matejem Tašnerjem Vatovcem.

V torek se bo ob 13.45 srečala s predsednico SD Tanjo Fajon in vodjo poslanske skupine SD Janijem Prednikom.

V sredo pa se bo ob 11. uri srečala še predstavnikoma italijanske in madžarske narodne skupnosti Felicejem Žižo in Ferencem Horvathom.

Srečanje predsednica republike Nataša Pirc Musar  s predsednikom stranke SDS Janezom Janšo in vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec in s predsednikom stranke NSi Matejem Toninom in vodjo poslanske skupine NSi Janezom Ciglerjem Kraljem.

COMMENTS

Wordpress (0)