Po Marti Kos, ki je najprej “sestopila” potem pa “izstopila”, je s funkcije predsednice sveta Gibanja Svoboda odstopila Mirta Koželj – TOPNEWS.si

Po Marti Kos, ki je najprej “sestopila” potem pa “izstopila”, je s funkcije predsednice sveta Gibanja Svoboda odstopila Mirta Koželj

Po Marti Kos, ki je najprej  “sestopila” potem pa “izstopila”, je s funkcije predsednice sveta Gibanja Svoboda odstopila Mirta Koželj

Predsednica sveta stranke Gibanje Svoboda Mirta Koželj je odstopila s te funkcije, so zpotrdili v stranki. Koželjeva, sicer tudi predsednica zdravstvenega sveta na zdravstvenem ministrstvu, naj bi se v luči težko pričakovane zdravstvene reforme tako povsem posvetila delu na tej funkciji. O njenem nasledniku bo svet stranke odločal v sredo.

Predsednik stranke in premier Robert Golob je v današnji izjavi ob robu obiska Splošne bolnišnice Celje spomnil, da je bila Koželjeva predsednica sveta stranke od njene ustanovitve januarja lani ter se ji zahvalil za opravljeno delo. Po njegovih besedah je sicer Koželjeva svoj odstop podala že pred časom, pred približno tremi meseci, predvsem zato ker se želi posvetiti stroki. “Tu ni nobene politične zgodbe, gre bolj za to, da želimo v tem trenutku vse napore usmeriti v stroko, tudi z ljudmi iz naše stranke, ki lahko k temu prispevajo,” je dejal Golob.

Svet stranke, ki ga po statutu sestavljajo člani vlade, izvoljeni na predlog stranke, poslanci DZ in evropski poslanci, člani izvršnega odbora stranke in do 25 predstavnikov, izvoljenih na kongresu, se bo tako v sredo sestal na Brdu pri Kranju, kjer bo pred tem potekal koalicijski vrh.

Ob volitvah novega predsednika oziroma predsednice sveta stranke bo na dnevnem redu sicer predvsem plan dela največje vladne stranke.

Kdo bo nasledil Koželjevo na čelu sveta stranke, ki je to funkcijo zasedala od ustanovitve Gibanja Svoboda januarja lani, bo tako znano po sredini seji sveta stranke, ko bodo člani sveta, kot predvideva tudi statut, novega predsednika oziroma predsednico sveta izvolili iz svojih vrst.

COMMENTS

Wordpress (0)