Milan Kučan, Janez Janša in gozdne vile – Kako je Božo Predalič “čestital” Milanu Kučanu za rojstni dan? – TOPNEWS.si

Milan Kučan, Janez Janša in gozdne vile – Kako je Božo Predalič “čestital” Milanu Kučanu za rojstni dan?

Milan Kučan, Janez Janša in gozdne vile – Kako je Božo Predalič “čestital” Milanu Kučanu za rojstni dan?

Včeraj je praznoval nekdanji predsednik države Milan Kučan . Za razliko do leta 2021, ko je praznoval 80. letnico, so na čestitko pozabili celo pri  tedniku Reporter, saj  so mu  vsako leto, sicer z “pridevniki” zaželel vse najbolje.

Se so pa Kučanovega rojstnega dne spomnili na družbenih omrežjih kjer je Aurelio Juri, ob 20 letnici smrti Jožeta Pučnika, odprl polemiko z Borutom Pahorjem o tem, kdo je najpomembnejša osebnost slovenske politične zgodovine.

 

“Danes ima Milan Kučan rojstni dan. Junija in julija ’91 sem bil v osamosvojitveni vojni vojak TO. S podpisom brionske deklaracije, ki je končala vojno v Sloveniji, mi je morda rešil življenje. Vse najboljše, Milan,” je na Twitterju Kučanu voščil Jaka Žumer.

Zadevo je nadaljeval Božo Predalič iz SDS-a , ki  se je odzval na zapis, da sta Milan Kučan in Janez Dernovšek najbolj zaslužna, “da je Slovenija v desetdnevni vojni ostala neporušena”. “Danes ima Milan Kučan rojstni dan. Junija in julija ’91 sem bil v osamosvojitveni vojni vojak TO. S podpisom brionske deklaracije, ki je končala vojno v Sloveniji, mi je morda rešil življenje. Vse najboljše, Milan,” je na Tswitterju zapisal Jaka Žumer”. “Če verjameš da ti je Milan Kučan leta 91 rešil življenje potem verjameš tudi v gozdne vile,” mu odgovarja Predalič.

Milan Kučan, ki je bil  pred  zavidljivim osebnim ljubilejem, rojen je bil  14. januarja 1941, aktiven. Najprej se je udeležil pogreba  Janez Zemljariča ,  potem je bil opažen na Osankarici in pa  na Dražgošah.

COMMENTS

Wordpress (0)