“Če jo desnica tako prezira, že mora biti dobra” – Luka Lisjak o tem , da se levici pri podpori Urški Klakočar Zupančič iz inata, dogaja isto, kot “mnogim desničarjem pri Janši” – TOPNEWS.si

“Če jo desnica tako prezira, že mora biti dobra” – Luka Lisjak o tem , da se levici pri podpori Urški Klakočar Zupančič iz inata, dogaja isto, kot “mnogim desničarjem pri Janši”

“Če jo desnica tako prezira, že mora biti dobra” – Luka Lisjak o tem , da se levici pri podpori Urški Klakočar Zupančič iz inata,  dogaja isto, kot “mnogim desničarjem pri Janši”

Predsednica DZ je minuli teden Avstrijo obiskala že drugič letos. Že prvi dan v letu se je namreč na Dunaju sešla s predsednikom avstrijskega parlamenta Wolfgangom Sobotko, s katerim se je udeležila tudi novoletnega koncerta Dunajskih filharmonikov. Na novoletni obisk na Dunaj je potovala z vladnim letalom falcon, kar je zaradi zelo visokega ogljičnega odtisa za 760-kilometrsko pot v obe smeri v Sloveniji dvignilo veliko prahu.

Na drugi obisk v Avstriji se je Klakočar Zupančič odpravila z avtomobilom. Kot je pred dnevi pojasnila za medije, se je tako odločila, ker gre za dvodnevni obisk, ki vključuje obisk predstavnikov slovenske manjšine v Gradcu.  Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič se je drugi dan obiska v Avstriji danes na Dunaju udeležila slovesnosti ob odprtju prenovljenega poslopja avstrijskega parlamenta. Ob robu slovesnosti je imela neformalna srečanja s predstavniki več držav in tudi z avstrijskim predsednikom Alexandrom van der Bellnom. Svoj obisk v Republiki Avstriji, je podrobno opisala na svojem Facebook profilu.

 

Čeprav je predsednica državnega zbora pojasnila razloge zakaj se na prvii dan novega leta na Dunja odpravila z letalom, tudi na brifingu z novinarji, kjer je pojasnila, da je na silvestrovo ostala brez varstva za otroke, za kar je na dan obiska angažirala svoje starše, pa pojasnila leta z vladnim letalom na obisk novoletnega koncerta na Dunaj  niso  zadovoljila kritikov. “Pri Urški Klakočar Zupančič se neki podzvrsti feministične levice dogaja podobno kot mnogim desničarjem pri Janši: branijo jo z absurdnimi argumenti zgolj zato, ker jo nasprotniki napadajo (ja, tudi krivično, prostaško napadajo). “Če jo desnica tako prezira, že mora biti dobra”. Taka podpora iz inata (s spreminjanjem hib v kreposti: aroganca postane drznost, nepremišljenost iskrenost itd.) je kapitulacija politične razsodnosti,” je kritičen zgodovinar in kolumnist Luka Lisjak.

Na Dunaju se je Klakočarjeva mudila  na povabilo avstrijskega kolega Wolfganga Sobotke, kjer se je  v četrtek udeležila slovesnosti in sprejema ob odprtju prenovljenega poslopja avstrijskega parlamenta.

420 milijonov evrov vredna prenova avstrijskega parlamenta je trajala več let, zaradi težav s podizvajalci, pandemije covida-19 in na koncu še zapletov z akustiko v plenarni dvorani pa se je zavlekla za dve leti. Med pomembnejšimi novostmi v prenovljeni parlamentarni zgradbi je steklena kupola nad plenarno dvorano, ki ima po novem 250 namesto 200 sedežev, na nekdaj temačnem podstrešju pa so uredili restavracijo za poslance in goste s strešno teraso.

COMMENTS

Wordpress (0)