“Kaj dela varovanje predsednika vlade…?” – Zakaj Libertarca Tomaža Štiha, ki si je za najbolj seksistični tvit leta napokal jezo ženske publike in slikarja Arjana Pregla, “resno skrbi zdravje predsednika vlade Roberta Goloba” – TOPNEWS.si

“Kaj dela varovanje predsednika vlade…?” – Zakaj Libertarca Tomaža Štiha, ki si je za najbolj seksistični tvit leta napokal jezo ženske publike in slikarja Arjana Pregla, “resno skrbi zdravje predsednika vlade Roberta Goloba”

“Kaj dela varovanje predsednika vlade…?” – Zakaj Libertarca Tomaža Štiha, ki si je za najbolj seksistični tvit leta napokal jezo ženske publike in slikarja Arjana Pregla, “resno skrbi zdravje predsednika vlade Roberta Goloba”

O tem, kje se  se začne in konča premierjeva zasebnost je po razkritju je po razkritju, da naj bi slovenski premier Robert Golob imel novo zelo znano izbranko veliko polemike v “vesoljni” slovenski javnosti. Novica, ki so  je v javnost plasirali v oddaji POP IN na POP TV, je takoj  zažgala družbena omrežja in okupirala rumene medije.

Zadevo je s strokovnega vidika razdelal tudi medijski strokovnjak  Boris Vezjak na svojem portalu In media res v članku “Kje se začne in konča premierjeva zasebnost”, kjer je med drugim zapisal: “Ima javnost pravico vedeti, s kom se druži predsednik vlade Robert Golob zasebno ali celo s kom je intimen? Odgovor bi načeloma moral biti silno preprost: ravno njegova pravica do zasebnosti mu jamči, da interesa javnosti po razkrivanju tovrstnih informacij ni mogoče navesti. Vsakomur med nami, tudi tako imenovanim absolutno javnim osebnostim z vrha družbene pojavnosti, splošna medijska in pravna regulativa ponuja vso zaščito pred radovednimi državljani. Utemeljeno zanimanje javnosti za podatke, ki so primarno zasebne narave, lahko nastopi šele pod posebnimi pogoji, na primer takrat, ko bi politik plačeval račune za svoje prijatelje ali prijateljice z javnim denarjem. S kom si predsednik vlade deli posteljo in kaj počne intimno, mora ostati stvar njegove čisto privatne sfere, če se je tako odločil…”. Tako Vezjak.

Kje se začne in konča premierjeva zasebnost

Libertarec Tomaž Štih, ki je sicer eden najbolj aktivnih tviterašev zadevo očitno razume drugače od Vezjaka, saj je v enem od svojih tvitov objavil sliko nekdanje misice, televizijske voditeljice in nekdanje lobistke Tine Gaber, ob njej pa v komentarju izrazil “resno skrb za predsednikovo zdravje”.

“Tovariško” kritiko Tomažu Štihu je podal kar slikar Arjan Pregl: “Oseb se ne ne naziva s “tole”. Je skrajno pritlehno in več pove o avtorju takih izjav. Olajševana okoliščina je, da najbrž komentatorja “zmerne desne sredine” zajahajo le napihljivi spolni pripomočki, zato verjetno besedni zdrs zdrs,” je Pregl zapisal na Twitterju.

Štih je doživel pravo kanonado, kot se je temu včasih popularno reklo, “čebovanja” Če bi še obstajal Goli otok bi bil Štih gotovo “topel zajec,” kar je ime za prehod skozi kordon starih jetnikov, ki so tepli nove.

https://twitter.com/BmMehle/status/1613559790642384897

https://twitter.com/petermarinsek/status/1613203394029670400

COMMENTS

Wordpress (0)