“Prvega januarja zjutraj ne moreš priti do Dunaja drugače, kot da letiš …. voziti se z avtom po silvestrski noči po štajerski avtocesti pa je smrtno nevarno” – Mladnina mit stopil v bran Urški Klakočar Zupančič , ki je na Facebooku zapisala, da je “najprej mati in nato vse drugo” – TOPNEWS.si

“Prvega januarja zjutraj ne moreš priti do Dunaja drugače, kot da letiš …. voziti se z avtom po silvestrski noči po štajerski avtocesti pa je smrtno nevarno” – Mladnina mit stopil v bran Urški Klakočar Zupančič , ki je na Facebooku zapisala, da je “najprej mati in nato vse drugo”

“Prvega januarja zjutraj ne moreš priti do Dunaja drugače, kot da letiš …. voziti se z avtom po silvestrski noči po štajerski avtocesti pa je smrtno nevarno” –  Mladnina mit stopil v bran Urški Klakočar Zupančič , ki je na Facebooku zapisala, da je “najprej mati in nato vse drugo”

“Prvega januarja zjutraj ne moreš priti do Dunaja drugače kot da letiš . “Vlak, ki gre ob petih zjutraj , vozi več kot šet ur in žal pride prepozno, avtobusa ni, redne letalske linije tui ni več odkar smo ukinili Adrio, voziti se z avtom po silvestrski noči po štajerski avtocesti pa je smrtno nevarno. Če sploh ne omenjamo, da v Zlato dvorano Musikvereina ne moreš priti v pomečkani obleki. Al ji tudi tega ne privoščimo, da lepši od Urške bilo ni nobene,”  so v Mladina mitu  zapisali v bran predsednici državnega zbora Urški Klakočar Zupančič.

 

Po očitkih, da je na Dunaj odletela s falconom, je zdaj predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič spisala še daljši zapis na Facebooku , ki ga je naslovila “Ravnovesje med službenimi obveznostmi in zasebnim življenjem”.

Kot je zapisala, se je po nekajdnevnem premišljevanju in nasvetu prijatelja odločila dati “piko na i tistemu nesrečnemu poletu s falconom na novoletni dan”.

“Včasih je težko najti pravo ravnovesje med službenimi obveznostmi in zasebnim življenjem. Enako težko je paziti, da osebe iz zasebnega življenja niso po nepotrebnem izpostavljene. Ampak bom tokrat tvegala,” je zapisala Urška Klakočar Zupančič v zapisu, ki ga povzema portal 24ur.com.

Poudarja, da je bil novoletni službeni obisk Dunaja, ki je vključeval udeležbo na novoletnem koncertu dunajskih filharmonikov, načrtovan kot enodneven. Da bi tako pomembno vabilo zavrnila, ji je bilo odsvetovano.

“Otrok na silvestrski večer nisem mogla niti hotela pustiti samih. Da jih jemljem s seboj na Dunaj, je bilo že z vidika varnosti, izpostavljenosti, stroškov in končno tudi morebitnega javnega zgražanja izključeno. Vedno bom naredila vse, da ju zaščitim, ker sem najprej mati in šele nato vse drugo. Hvaležna sem, da sem nato po koncertu in opravljenem večurnem pogovoru s predsednikom avstrijskega parlamenta lahko hitro prišla domov. Tudi zato, ker je imel moj oče ravno ta dan nesrečo, ki bi lahko bila zanj življenjsko nevarna. Naj mi oprosti, da sem to razkrila,” nadaljuje.

Klakočar Zupančičeva, ki je bila kritik deležna tudi zaradi ogljičnega odtisa takšnega poleta, sicer izpostavlja, da se je v službo vozila s kolesom in mestnim avtobusom, z avtomobilom pa šele, ko je morala biti dosegljiva na klic. Ter dodaja, da si ni nikoli mislila, da se bo morala ukvarjati z vladnim falconom.

“Pa čeprav je bilo vse zakonito, skladno s podzakonskimi akti, pravilnikom o mednarodni dejavnosti, dosedanjo prakso in sklepom vlade in čeprav sem opravljala državniško funkcijo,” je še poudarila.

Zapis Urške Klakočar Zupančič na Facebooku  objavljamo spodaj v integralu:

“Po nekajdnevnem premišljevanju in nasvetu prijatelja bom dala piko na i tistemu nesrečnemu poletu s falconom na novoletni dan. Iskrenost se, upam, vedno najbolj splača. Včasih je težko najti pravo ravnovesje med službenimi obveznostmi in zasebnim življenjem. Enako težko je paziti, da osebe iz zasebnega življenja niso po nepotrebnem izpostavljene. Ampak bom tokrat tvegala.
Novoletni službeni obisk Dunaja, ki je vključeval udeležbo na novoletnem koncertu dunajskih filharmonikov, je bil načrtovan kot enodneven. Zaradi odnosov z Republiko Avstrijo in dejstva, da po mojem vedenju še nihče od slovenskih politikov razen dr. Danila Türka ni dobil takega vabila preko diplomatskih tokov, mi je bilo strogo odsvetovano, da bi vabilo zavrnila. Otrok na silvestrski večer nisem mogla niti hotela pustiti samih oziroma brez mame. Da jih jemljem s seboj na Dunaj, je bilo že z vidika varnosti, izpostavljenosti, stroškov in končno tudi morebitnega javnega zgražanja izključeno. Vedno bom naredila vse, da ju zaščitim, ker sem najprej mati in šele nato vse drugo. Hvaležna sem, da sem nato po koncertu in opravljenem večurnem pogovoru s predsednikom avstrijskega parlamenta lahko hitro prišla domov. Tudi zato, ker je imel moj oče ravno ta dan nesrečo, ki bi lahko bila zanj življenjsko nevarna. Naj mi oprosti, da sem to razkrila.
Glede na to, da se zavedam prometne obremenjenosti, sem se v službo vozila s kolesom in ljubljansko trolo, z avtom pa šele potem, ko sem dobila parkirišče zaradi sinove bolezni in sem morala biti dosegljiva na klic, zato si res nikoli nisem mislila, da se bom morala ukvarjati z vladnim falconom. Pa čeprav je bilo vse zakonito, skladno s podzakonskimi akti, pravilnikom o mednarodni dejavnosti, dosedanjo prakso in sklepom vlade in čeprav sem opravljala državniško funkcijo. Da, državniško funkcijo. Ker sem kljub kratki politični karieri predsednica DZ, pa čeprav se na rdeči preprogi nasmejim, obrnem k ljudem in pomaham. Na Dunaju se nisem, ker sem strogo sledila protokolu, našem in njihovem. Oba sta bila prisotna. Kdo bi vedel, kaj je prav?
👇👇👇
Jasna politika, z občutkom!
P.S. Vse, ki dvomijo v službeno naravo obiska, še obveščam, da ima poslanska skupina SDS na voljo vpogled v vso uradno dokumentacijo: vabilo, brifinge, potni nalog, zabeležke pogovorov ipd”

COMMENTS

Wordpress (0)