Celjski pob “našel zarotnike,” ki minirajo zdravstveni sistem – Za vse skupaj je okrivil stranko SDS, “češ da njihovi starejši člani (65+) načrtno kolapsirajo sistem” – TOPNEWS.si

Celjski pob “našel zarotnike,” ki minirajo zdravstveni sistem – Za vse skupaj je okrivil stranko SDS, “češ da njihovi starejši člani (65+) načrtno kolapsirajo sistem”

Celjski pob “našel zarotnike,” ki minirajo zdravstveni sistem – Za vse skupaj je okrivil stranko SDS, “češ da njihovi starejši člani (65+) načrtno kolapsirajo sistem”

Spomnimo. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je konec decembra v Omevih dejal, da interesne skupine v zdravstvu nalašč ustvarjajo izredne razmere. Na vprašanje voditeljice Tanje Starič ali se je zdravstveni  sistem zlomil,in ali  e sistem tik pred zlomom je minister odgovoril: “Ne, mislim, da se zdaj ustvarjajo izredne razmere … torej vse interesne skupine v zdravstvu nalašč ustvarjajo izredne razmere, ker je v izrednih razmerah najlepše delovati in kritizirati. Danes smo priča razmeram, ki so podobne v vsej Evropi. Imeli smo epidemijo covida, kjer velikega števila ljudi nismo zdravili, in zdaj ta bumerang prihaja….”.Novoletni prazniki so nato minili v različnih odzivih na izjavo ministra, ki so jo danes na twitterju komentirali tudi mladi zdravniki.

Potrditev o “zaroti” pa je odkril uporabnik Twitter računa “Cjelski pob”, ki je  za vse skupaj okrivil stranko SDS, češ , da starejši člani stranke, “gre za starejše od 65 let dobivajo pozive iz lokalnih odborov, da naj hodijo vsakodnevno na zdravniške preglede, zahtevajo specialista, izražajo nezadovoljstvo…mlajši člani jih vozijo…Načrtno kolapsirajo sistem” .

Ministrstvo za zdravje je sicer decembra objavilo seznam ambulant za neopredeljene bolnike. Teh je predvidenih 94, le v Ljubljani naj bi svoja vrata odprlo 19 ambulant.  Nekatere ambulante bi tako lahko v ZD Ljubljana začele delovati že prihodnji teden.

 

COMMENTS

Wordpress (0)