(VIDEO) Ruska televizija RT (Russia Tuday) , ki so jo v EU prepovedali, poslala posebno propagandno “božično voščilo Evropejcem” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ruska televizija RT (Russia Tuday) , ki so jo v EU prepovedali, poslala posebno propagandno “božično voščilo Evropejcem”

(VIDEO) Ruska televizija RT (Russia Tuday) , ki so jo v EU prepovedali, poslala posebno propagandno  “božično voščilo Evropejcem”

“Prepovedali bomo kremeljski medijski stroj v EU. Državni družbi Russia Today in Sputnik ter njuni hčerinski družbi ne bosta več mogla širiti svojih laži za opravičevanje Putinove vojne. Razvijamo orodja za prepoved njihove strupene in škodljive dezinformacije v Evropi,” je   konec februarja letos, ob začetku vojne  v Ukrajini, dejala predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Deset mesecev po začetku vojne je RT poslala posebno božično sporočilo.  Ruska televizijska postaja Russia Today, ki je pod nadzorom Kremlja, je objavila posnetek božičnega voščila Evropejcem.

Video, ki ga je objavil tudi  spletni portal Siol,  prikazuje tri božiče ene evropske družine. Prvi božič leta 2021 prikazuje družinsko hišo v Evropi. Starši svoji hčerki za božič podarijo hrčka. Leto 2022 prikazuje božič, kjer družina sedi v temi, hrček pa prek kolesa “poganja” božične lučke.

Televizija za leto 2023 predvideva najtemnejšo prihodnost Evrope, ko oče in hči sedita za praznično mizo, oblečena v plašče, mama pa postreže obrok, ki ni videti okusen. Izkaže se je, da je za božično večerjo skuhala hrčka, ki sta ga hčerki podarila leta 2021.

Propagandni prispevek se konča s sporočilom: “Vesel protiruski božič! Če vam vaš medij ne pove, kam to pelje, je Russia Today na voljo prek VPN.”

COMMENTS

Wordpress (0)