Uporabniki Twitterja glasovali za to, da Elon Musk odstopi s položaja izvršnega direktorja – TOPNEWS.si

Uporabniki Twitterja glasovali za to, da Elon Musk odstopi s položaja izvršnega direktorja

Uporabniki Twitterja glasovali za to, da Elon Musk odstopi s položaja izvršnega direktorja

Uporabniki Twitterja so glasovali za to, da Elon Musk odstopi z vloge vodje družbene platforme v anketi, za katero je milijarder podjetnik dejal, da jo bo spoštoval, kar je ostra graja njegovega kaotičnega mandata manj kot dva meseca, odkar je prevzel vodenje.

Približno 58 % od 17,5 milijona oddanih glasov je bilo za Muskov umik iz vodilne vloge, čeprav ni jasnega naslednika. Približno 57,5 ​​% glasov je bilo za “Da”, medtem ko jih je bilo 42,5 % proti ideji, da bi Musk odstopil s položaja vodje Twitterja, kaže anketa, ki jo je milijarder objavil v nedeljo zvečer. Glasovanja se je udeležilo več kot 17,5 milijona ljudi.

“Zdi se, da se bo Muskova vladavina kot izvršni direktor Twitterja končala in bo tako zelo pozitivno vplivala na delnice Tesle, saj bo začela počasi odstranjevati tega albatrosa iz zgodbe,” je v opombi dejal analitik Wedbusha Dan Ives.

Delnice Tesle so letos izgubile že skoraj 60 % svoje vrednosti, saj se, tako kot drugi proizvajalci avtomobilov, spopada s težavami v dobavni verigi in vse večjo konkurenco na področju električnih vozil.

 

Tesla je uvrščen med enega najboljših proizvajalcev avtomobilov na svetu, saj vsako leto dobavi približno milijon avtomobilov. Toda nedavni logistični izzivi, s pandemijo povezane blokade na Kitajskem, višji stroški izposojanja in dolgočasni obeti glede svetovne gospodarske rasti so vzbudili zaskrbljenost.

Prejšnji mesec je Musk sodišču v Delawareu povedal, da bo skrajšal svoj čas na Twitterju in sčasoma našel novega vodjo, ki bo vodil družbeno medijsko podjetje.

V odgovoru na komentar enega uporabnika Twitterja o morebitni spremembi generalnega direktorja je Musk v nedeljo dejal: “Ni naslednika”.

“Elon”, “izvršni direktor Twitterja”, “glasuj za” in “glasuj proti” so bile med priljubljenimi temami na Twitterju v ponedeljek.

Anketa je bila izvedena po nedeljski posodobitvi politike Twitterja, ki je prepovedala račune, ustvarjene izključno za namene promocije drugih družbenih omrežij, in vsebino, ki vsebuje povezave ali uporabniška imena za konkurenčne platforme.

 

COMMENTS

Wordpress (0)