Golob danes na obisku pri papežu v Vatikanu – TOPNEWS.si

Golob danes na obisku pri papežu v Vatikanu

Golob danes na obisku pri papežu v Vatikanu

Premier Robert Golob bo danes na obisku v Vatikanu, kjer ga bo v zasebno avdienco sprejel papež Frančišek. Srečal se bo tudi z državnim tajnikom Svetega sedeža Pietrom Parolinom in nadškofom Paulom Richardom Gallagherjem, tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami.

Po pogovorih si bo Golob še ogledal Sikstinsko kapelo in Raffaelove sobane, nato pa podal tudi izjavo za medije, napovedujejo v kabinetu predsednika vlade.

Na uradnem obisku v Vatikanu se je letos februarja mudil tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je Sveti sedež obiskal ob 30. obletnici vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Vatikanom. Sveti sedež je bil namreč ena prvih zahodnih držav, ki je priznala neodvisnost Slovenije.

Kot predsednik vlade pa je Vatikan nazadnje obiskal Marjan Šarec, ki se je s papežem Frančiškom srečal poleti leta 2019.

Pred dvema letoma, ko je Slovenija poskrbela za božično dekoracijo Vatikana, sta se tam mudila tudi takratni zunanji minister Anže Logar in minister za kmetijstvo Jože Podgoršek.

V Sloveniji je bil medtem avgusta lani na obisku tajnik Svetega sedeža Parolin. Na vladni spletni strani je bil objavljen spored današnjega obiska v Vatikanu.

 

Predsednik vlade dr. Robert Golob bo obiskal Sveti sedež
17. 12. 2022
Vatikan
Premier dr. Robert Golob bo v soboto, 17. decembra, obiskal Sveti sedež v Vatikanu.
Predsednika vlade bo v zasebno avdienco sprejel papež Frančišek. Srečal se bo tudi z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Pietrom Parolinom in tajnikom Svetega sedeža za odnose z državami nadškofom Paulom Richardom Gallagherjem.

Program:
10.45 Prihod predsednika vlade dr. Roberta Goloba na dvorišče San Damaso (Arco delle Campane)
Fototermin

11.00 Srečanje predsednika vlade dr. Roberta Goloba z Njegovo svetostjo papežem Frančiškom (Sala del Tronetto)
Fototermin le za uradne fotografe in snemalce Svetega sedeža

nato Pogovor predsednika vlade dr. Roberta Goloba z Njegovo svetostjo papežem Frančiškom v prostorih papeževe zasebne knjižnice
Fototermin le za uradne fotografe in snemalce Svetega sedeža

sledi Zaključek pogovora in osebna izmenjava daril
Fototermin le za uradne fotografe in snemalce Svetega sedeža

12.00 Srečanje predsednika vlade dr. Roberta Goloba z Državnim tajnikom Svetega sedeža Njegovo eminenco kardinalom msgr. Pietrom Parolinom in z Njegovo ekscelenco tajnikom za odnose z državami Svetega sedeža nadškofom msgr. Paulom Richardom Gallagherjem
Fototermin le za uradne fotografe in snemalce Svetega sedeža

po srečanju Ogled Sikstinske kapele in Raffaelovih soban pod strokovnim vodstvom gospe Veronike Konda
Fototermin le za uradne fotografe in snemalce

14.10 Izjava predsednika vlade dr. Roberta Goloba za medije
Lokacija: Trg Pija XII., Italija

Ostale informacije:
Trg Pija XII. ni več na območju Svetega sedeža, temveč Italije, zato za udeležbo na izjavi za javnost ne potrebujete medijske akreditacije Svetega sedeža.

Za fotografiranje oz. snemanje prihoda predsednika vlade na dvorišče San Damaso (predvidoma ob 10.45) pa je potrebna akreditacija Svetega sedeža:

COMMENTS

Wordpress (0)