“Ministrica Bobnarjeva je prva oseba, ki je dejansko v 30. dneh prišla na vrsto pri specialistu (Milošu Miloviću)” je na Twitterju zapisal Janez Janša, ki je sicer posebna pozornost namenil “mimiki” Alenke Bratušek – TOPNEWS.si

“Ministrica Bobnarjeva je prva oseba, ki je dejansko v 30. dneh prišla na vrsto pri specialistu (Milošu Miloviću)” je na Twitterju zapisal Janez Janša, ki je sicer posebna pozornost namenil “mimiki” Alenke Bratušek

“Ministrica Bobnarjeva je prva oseba, ki je dejansko v 30. dneh prišla na vrsto pri specialistu (Milošu Miloviću)” je na Twitterju zapisal Janez Janša, ki je sicer posebna pozornost namenil “mimiki” Alenke Bratušek

Premier Robert Golob je v okviru poslanskih vprašanj na seji DZ pojasnil, da Miloš Milović pri njegovem varovanju nima formalne vloge in za svoje storitve tudi ni plačan, ga je pa prosil za mnenje. Ko so ga na službeni poti v Bruselj fotografirali z otrokoma, je to porušilo njegovo zaupanje v varnostnike, zato ne morejo opravljati svojega dela.

Poslanec SDS Žan Mahnič je v svojem poslanskem vprašanju Golobu očital, da počne natanko te stvari, ki jih je očital vladi Janeza Janše. Njegove želje, da se na čelo Nacionalnega preiskovalnega urada imenuje Darka Muženiča, ko je zoper njega na evropskem tožilstvu tekel postopek zaradi obtožb o korupciji, je Mahnič navedel kot primer nespoštovanja pravne države.

Golob je odgovoril, da je bila kazenska ovadba zoper Muženiča lažna in da ga je z njo stranka SDS spravila ob položaj. Na sestanku, ki ga je takrat še kot mandatar imel s Tatjano Bobnar in Boštjanom Lindavom, je Golob le izrazil željo, da bi sodišča o tem čim prej odločala.

Glede Milovića je Golob dejal, da ta ne usmerja in ne vodi ničesar. Ga je pa vprašal za mnenje. “Imam vso pravico vprašati za mnenje kogarkoli in moje vprašanje njemu je bilo, kakšen je najbolj ustrezen način varovanja mene,” je pojasnil.

Da je obstoječe varovanje neustrezno, je Golob ugotovil na svoji prvi službeni poti v Bruselj, na kateri sta ga spremljala njegova otroka, eden od njih mladoleten. Ko se je s poti vrnil, je na portalih videl fotografije svojih otrok. “Takrat sem vedel, da nasveti o tem, kako si naj varovanje organiziram drugače, niso iz trte izviti,” je dejal. Med poslanskimi vprašanji se je vodja opozicijske SDS posvetil obrazom, ne prepoznavi obrazov, ampak  mimiki Alenke Bratušek.

Golob sicer ni odgovoril na vprašanja Mahniča, ali njegovih pozivov za menjavo direktorja Policijske uprave Nova Gorica in za odpustitev še enega policista ne gre razumeti kot politične pritiske. Kot politični pritisk je Mahnič izpostavil tudi SMS-sporočila predstavnice za odnose z javnostmi Gibanja Svoboda Vesne Vuković nekdanji notranji ministrici Tatjani Bobnar.

Golob je sicer še pojasnil, da je vlada uredbo, s katero je prenesla varovanje na generalni sekretariat vlade, sprejela 8. julija. Uredbo pa je pripravilo ministrstvo za notranje zadeve pod vodstvom Bobnarjeve, pri čemer jih, preden je bila sprejeta, ni nihče opozoril, da bo z njo karkoli narobe. V odgovoru poslancu Svobode Martinu Premku je dodatno pojasnil, da je bila ob uredbi, s katero se je na generalni sekretariat prenesla pravica in dolžnost varovanja predsednika vlade, pripravljena še uredba o varovanju predsednika vlade. To pa je pripravil generalni sekretariat vlade.

 

policija pavšal

 

COMMENTS

Wordpress (0)