Zanimivo – “Dovolite mi, da kot član vlade še sam pristavim svoj lonček na dogajanje preteklih nekaj dni” – Marjan Šarec je v “pismu podpore” šefu Robertu Golobu zapisal, da če je “odprta sezona javnih pisem, bom tvegal in naj mi bo oproščeno” – TOPNEWS.si

Zanimivo – “Dovolite mi, da kot član vlade še sam pristavim svoj lonček na dogajanje preteklih nekaj dni” – Marjan Šarec je v “pismu podpore” šefu Robertu Golobu zapisal, da če je “odprta sezona javnih pisem, bom tvegal in naj mi bo oproščeno”

Zanimivo – “Dovolite mi, da kot član vlade še sam pristavim svoj lonček na dogajanje preteklih nekaj dni” – Marjan Šarec je v “pismu podpore” šefu Robertu Golobu zapisal, da če je “odprta sezona javnih pisem, bom tvegal in naj mi bo oproščeno”

Obrambni minister Šarec se je z zapisom oglasil  na  Facebooku in ob zadnjih pretresih v vladi in trenjih med ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar in predsednikom vlade Robertom Golobom stopil na stran šefa  Roberta Goloba., češ da 2vsako navodilo še ni hkrati politični pritisk”.   Šarec je za Dnevnik TV Slovenija dejal , da se je verjetno pokazalo , da ta prestop direktno na ministrsko  mesto ni bila dobra ideja. Če sta ministrica in sedanji vršilec dolžnosti direktorja policije že maja zaznala da so pritiski, potem bi lahko tudi oba rekla, da v to vlado ne gresta. Niti nismo na sejah vlade kadarkoli zaznali , da bi bilo kaj narobe. Pogovor predsednika vlade z ministrom ne more biti politični pritisk,” pravi Šarec.  Šarec je  v javnem “pismu podpore  Golobu zapisal: “Dovolite mi, da kot član vlade še sam pristavim svoj lonček na dogajanje preteklih nekaj dni …. če je že odprta sezona javnih pisem, bom tvegal in naj mi bo oproščeno.”

Podobno tezo je  je na soočanju med nekdanjima notranjima  ministroma Vinkom Gorenkom in Boštjanom Poklukarjem v 24ur. zvečer zastopal tudi Poklukar, ki je bil sicer notranji minister v Šarčevi vladi, danes pa je skupaj z Damirjem Črnčecem, zaposlen na ministrstvu za obrambo.

 

Dobro jutro,
dovolite mi, da kot član vlade še sam pristavim svoj lonček na dogajanje preteklih nekaj dni. Najprej naj povem, da sem vesel, da je spet glavna tema v državi, kaj je kdo komu rekel, ali kdo ni bil imenovan. Kajti to pomeni, da ne gledamo več oklepljenih policistov vsak teden na ulicah, se ne dušimo v solzivcu, ob petkih pa se posvečamo prijetnim stvarem, ne pa protestom.
Vsaka funkcija je politična funkcija in ne strokovna. Z dnevom nastopa funkcije postaneš politik. V mojem primeru je bilo to ob nastopu županske funkcije in nikoli nisem trdil, da nisem politik. Res pa je, da mi je zaradi tega ploskalo bistveno manj ljudi kot prej 😊. Ampak to je cena politike. Zato je jasno, da ni vsako navodilo politični pritisk, kajti potem nima nobenega smisla, da sploh imamo v zakonodaji opredeljene pristojnosti za dajanje političnih usmeritev. Je pa najmanj neumestno primerjati ravnanja prejšnje vlade, ko so politiki hodili v operativni center in dajali izrecna navodila na protestih, s sedanjo situacijo.
Imam že kar nekaj izkušenj v politiki, da vem, da sta včasih strokovnost in avtonomnost tudi izgovora za neukrepanje ali pa sledenje lastnim interesom mimo politike. Naj mi bo kot varovani osebi dovoljeno napisati nekaj besed tudi o tem. Ker to pišem javno, naj ne bo razumljeno kot politični pritisk, lepo prosim, temveč skromno mnenje »uporabnika storitev«, ki skuša biti čim manj zahteven in skuša čim bolj olajšati življenje tako sebi, kot tudi ekipi za varovanje. Seveda mi prej ne bi niti na kraj pameti padlo takole javno pisati o tem. A če je že odprta sezona javnih pisem, bom tvegal in naj mi bo oproščeno.
Najprej naj povem, da sem imel na funkciji PV odlično ekipo, s katero smo tudi odlično delali in čeprav mi je varovanje pripadalo še mesec dni po izteku mandata, sem že prvi dan po prenehanju funkcije vozil sam, saj jih nisem hotel obremenjevati. Tudi zdaj imam odlično ekipo, zlasti vodjo varovanja, ki se je na prvi dan vojne v Ukrajini prebijal iz obroča in pri tem rešil še dve osebi. Je krasen človek, preprost, človeški, predvsem pa predan svojemu delu in želi, da je vedno opravljeno 100%. Imam pa močan občutek, da se njegovi nadrejeni iz Centra za varovanje in zaščito včasih ne zavedajo prav dobro svoje vloge, saj so mi na začetku dodelili osebo, ki dejansko ni vedela, kako se pripelje do Državnega zbora, kaj šele kam drugam. Pa ta oseba ni sama kriva, da se razumemo. Če te nihče ne nauči, ne moreš vedeti. Sicer zaenkrat, razen verbalnih groženj, nisem bil deležen fizičnega napada, je pa vprašanje, če bi s tako osebo prišel do UKC-ja pravočasno. Tudi ekipi v Ukrajini, ki varuje veleposlanika, še do danes niso uspeli zagotoviti nezgodnega zavarovanja. Da ne govorim o bivanjskih razmerah fantov, ki se vozijo od daleč na delo v izmeni. Ja, veliko mi povedo, saj nimajo optimalnih pogojev za delo.
Boste rekli, zakaj nisem tega napisal policiji in danes to pišem javno? Zato ker nisem od včeraj in sem se zavedal, da bi bil hitro deležen očitkov, da izvajam politični pritisk, da sem domišljav, da kaj pa mislim, da sem itd. itd… Upam, da bo vodstvo tole pisanje vzelo dobronamerno in našlo prostor za izboljšave na vseh področjih svojega delovanja.
Skratka, ni vse zlato, kar se sveti in ni vse stroka, temveč mora vsak pomesti pred svojim pragom, ne pa se samo nekritično delati žrtev, ker s tem samo škodi svojim kolegicam in kolegom, ki želijo delati dobro.
Lep konec tedna vsem!

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)