Janševi se, ob prvi krizi v Golobovi koaliciji, očitno držijo načela: “Ne moti nasprotnika, ko dela napake” – Žan Mahnič pa je Svobodi brezplačno ponudil , “knock how kako si zagotoviš vpliv na policijo” – TOPNEWS.si

Janševi se, ob prvi krizi v Golobovi koaliciji, očitno držijo načela: “Ne moti nasprotnika, ko dela napake” – Žan Mahnič pa je Svobodi brezplačno ponudil , “knock how kako si zagotoviš vpliv na policijo”

Janševi se, ob prvi krizi v Golobovi koaliciji, očitno držijo načela: “Ne moti nasprotnika, ko dela napake” – Žan Mahnič pa je Svobodi brezplačno ponudil , “knock how kako si zagotoviš vpliv na policijo”

V tednu, ko je Golobova koalicija preživlja prvo resno krizo se je Janez Janša mudi v Washingtonu, kjer se je udeležil več srečanj konservativcev, med drugim foruma Globalnega zavezništva desne sredine (IDU), ki ga je avgusta imenovalo za častnega člana svetovalnega odbora.

Na poročila o sinočnji gala večerji Kluba mladih newyorških republikancev sicer še čakamo. Janša  naj večerjal skupaj s sinom  bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa, ustvarjalcem teorije zarot Jackom Posobiecom, bivšim newyorški župan Rudyem Giulianiem, Trumpovim političnim svetovalcem Rogerjem Stononom ter razvpito zvezno kongresnico iz Georgie Marjorie Taylor Green. Prisoten naj bi tudi bivši strateg predsednika ZDA Steve Bannon in številne druge osebnosti ameriške politične desnice. Klub mladih newyorških republikancev je najstarejša tovrstna organizacija v ZDA, ki promovira načela republikanske stranke.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1601258783615090688

Janša se, sodeč po odzivih na Twitterju, v sporu Golob – Bobnar,  tokrat presenetljivo  očitno drži načela načela, “ne moti nasprotnika, ko dela napake”.  Pred kamere je konec tedna stopil  poslanec Žan Mahnič, ki je pomenljivo dejal, “da se bodo pogovorili kako in kaj” in da “obstajajo tudi pravni inštrumenti, ki se jih lahko poslužiš, pa nimajo recimo nobene veze z glasovanjem v državnem zboru”.

“Zdaj ne delamo si kašne utvare, da bi bila večina za konstruktivno nezaupnico, ne delamo si utvare, da bi lahko SDS v tem trenutku zbrala večino za prevzem vlade, kajti  to konstruktivna nezaupnica je, se pravi ti moraš pridet z imenom za predsednika vlade, se bomo pa zagotovo pogovorili kaj in kako naprej. Obstajajo tudi pravni inštrumenti, ki se jih lahko poslužiš, pa nimajo recimo nobene veze z glasovanjem v državnem zboru,” tako Mahnič.

»Jaz mislim, da je  Tatjana Bobnar naredila napako s tem ko je odstopila, kajti vse to, kar očita predsedniku vlade, se pravi vmešavanje v policijo, kadrovanje, njegove direktne zahteve, kdo naj bo iz policije odpuščen, koga naj se kam postavi, bo sedaj toliko bolj omogočeno. Kajti   s svojim odstopom je predsedniku vlade omogočila, da bo dejansko postavil ministra, potem pa tudi generalnega direktorja policije, ki bo vse njegove želje oziroma zahteve pridno izpolnjeval… Lahko rečem, da ima ministrica za notranje zadeve malo krvi, glede na to, da je rekla, da se bo do zadnje kaplje krvi borila za neodvisno in apolitično policijo.  Tako , da s tega vidika je škoda, da odhaja, ker daje premierju možnost, da bo naredil vse to kar je že pod njenim ministrovanjem želel « je v petkovi izjavi za medije  med drugim dejal Mahnič.

Žan Mahnič je  sicer Svobodi brezplačno delil lekcijo kako se  “pravilno” vpliva na policijo. Vsekakor ne preko ministrice in direktorja policije, ampak se to dela bolj “sofisticirano”.

“Urška Klakočar Zupančič govori “ni bilo nobenega vmešavanja v postopke”. Seveda vmešavanje v postopke se začne takrat, ko ima predsednik vlade Golob na NPU-ju desno roko, oziroma nekoga, ki ga lahko direktno pokliče in mu naroča naredi to in to. In zaradi tega je on zahteval, da se Muževiča čim prej postavi tja, ker Muževič je dobro povezan z Damirjem Črnčecem, kot tudi z Milošem Milovićem. Tako, da Robert Golob, si gradi svojo ekipo, direktno ukazuje, kdo naj na policiji prevzame kakšno mesto in dejansko bi moral odstopit predsednik vlade Robert Golob, ne pa notranja ministrica Tatjana Bobnar,” je  prepričan Mahnič.

COMMENTS

Wordpress (0)