“Dediščino JJ se lahko zamenja le politično! Nobeno spoštovanje zakona za vsako ceno..,” Alem Maksuti v stilu Jelka Kacina, “s primitivci samo primitivno” – Odzval se je tudi Janez Janša – TOPNEWS.si

“Dediščino JJ se lahko zamenja le politično! Nobeno spoštovanje zakona za vsako ceno..,” Alem Maksuti v stilu Jelka Kacina, “s primitivci samo primitivno” – Odzval se je tudi Janez Janša

“Dediščino JJ se lahko zamenja le politično! Nobeno spoštovanje zakona za vsako ceno..,” Alem Maksuti v stilu Jelka Kacina, “s primitivci samo primitivno” – Odzval se je tudi Janez Janša

“Ne vem zakaj točno gre v sporu Golob- Bobnar, ampak zapomnite si eno. Dediščino JJ se lahko zamenja le politično! Nobeno spoštovanje zakona za vsako ceno. Ker pravne metode dajejo legitimnost in podaljšujejo agonijo. Poglejte samo kaj se dogaja na RTV,” je doktor Alem Maksuti, politolog in kolumnist sicer direktor IPM Inštituta- zapisal na Twitterju, kar je sprožilo burne reakcije na desni. Odzval se je tudi Janez Janša.

Besednjak sicer možno spominja na dogodek  septembra leta 1988, ko so v slovenskem parlamentu prvič fizično obračunali med seboj Poslanec LDS Jelko Kacin je s časopisom nekajkrat udaril po glavi poslanca SDS Iva Hvalico. Kacin dogodka ni obžaloval ampak dejal  “še premalo sem ga” ter kasneje dodal tisto znamenito sintagmo, ki sicer boljše zveni v srbohrvaščini ;”sa primitivcima samo primitivno”. Hvalica “hodi dan za dnem za govorniški oder in žali vse po vrsti”. “Vzel sem današnje Delo, pristopil k njemu in ga s tem Delom dobro oklofutal. (…) Mislim, da sem ga premalo.”

Alem Maksuti, ki ga imajo na desni še posbeea na piki, zaradi direktnih in pikrih tvitov je sicer univerzitetno diplomirani politolog, je rojen v Kikindi, mestu v severnem delu Vojvodine, kjer je tudi obiskoval osnovno šolo. Leta 1999 se je z družino preselil v Mursko Soboto, čemur so sledila njegova srednješolska leta na gimnaziji. Potem sem je vpisal na Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani, kjer je tudi zaposlen. V pomanjkanju argumentov, ga ma desni obravnavajo kot “levičarskega skrajneža” mu pogosto očitajo nacionalno poreklo.

Primer sicer utegne priti  v soden mline oziroma na mizo pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan, ki je včeraj na tiskovni konferenci vlade ostro stopila v bran predsednika vlade Roberta Goloba.

Dominika Švarc Pipan in Tatjana Bobnar sta se septembra letos skupaj udeležili protesta, oziroma solidarnostnega shoda “Nisi sama,” za žrtve afere Smodej.

Če se na koncu vrnemo k Alemu Maksutiju in tistemu delu njegovega tvita, ki se nanaša na to , d”a ne  ve zakaj točno gre v sporu Golob- Bobnar”, pa sicer močno spominja na tisti vic: “….ne vem točno za kaj gre, ampak sigurno je seks” ali če parafraziramo, “sigurno je JJ”.

COMMENTS

Wordpress (0)