V Gibanju Svoboda razočarani, ker so “zasebne korespondence iztrgane iz konteksta ter zlorabljene za politično obračunavanje” – TOPNEWS.si

V Gibanju Svoboda razočarani, ker so “zasebne korespondence iztrgane iz konteksta ter zlorabljene za politično obračunavanje”

V Gibanju Svoboda razočarani, ker so “zasebne korespondence iztrgane iz konteksta ter zlorabljene za politično obračunavanje”

V Gibanju Svoboda obžalujejo, da so posamezniki na pomembnih političnih položajih za doseganje svojih lastnih ciljev te vrednote in medsebojno zaupanje pripravljeni rušiti. Ne želijo si živeti v družbi, v kateri so zasebne korespondence iztrgane iz konteksta ter zlorabljene za politično obračunavanje, so navedli.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je bila stranka Gibanje Svoboda ustanovljena v želji in s ciljem, da v Sloveniji znova utrdimo vrednote, kot so spoštovanje, zaupanje in sodelovanje. “Z vsemi svojimi dosedanjimi ravnanji smo dokazali, da tem vrednotam ostajamo zvesti. Naša komunikacija je odprta in iskrena, prepričani smo namreč, da lahko le tako najdemo najboljše rešitve in, če so ti potrebni, kompromise,” so navedli.

Po mnenju stranke pa so še bolj pomembni kolegialnost in iskreni pogovori med najtesnejšimi sodelavci. To je, kot so zapisali, ključno za medsebojno zaupanje, ki je temelj dobrega in učinkovitega delovanja vsake politične stranke, vlade ali katerekoli druge organizacije.

“V družbi, ki od nas pričakuje ali celo zahteva, da se tudi pri komuniciranju s svojimi najožjimi sodelavci samocenzuriramo – in to zgolj zato, da naša iskrenost ne bi bila razumljena kot kakršenkoli pritisk – in kjer so zasebne korespondence iztrgane iz konteksta ter zlorabljene za politično obračunavanje, pa si ne želimo živeti,” so navedli.

Zato obžalujejo, da so posamezniki na pomembnih političnih položajih za doseganje svojih lastnih ciljev te vrednote in medsebojno zaupanje pripravljeni rušiti. “Zrelost posameznik pokaže s tem, da v vsakodnevnem življenju in na pomembni funkciji loči med tem, kaj je pritisk, vplivanje oziroma kaj je iskren pogovor s ciljem poiskati najboljšo rešitev za posamezen izziv,” so zapisali.

Odziv Gibanja Svoboda na aktualno dogajanje

 

Odziv iz največje koalicijske stranke prihaja v času zaostrenih odnosov med premierjem Robertom Golobom in ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar, ki je napovedala, da bo podala svojo odstopno izjavo. Med razlogi za svojo odločitev je danes navedla, da Golob ni želel potrditi članov njene ekipe. Zavrnil je predlog za imenovanje šefa policije Boštjana Lindava na to funkcijo s polnim mandatom, povrnitev zaupanja pa naj bi pogojeval tudi z “odpustitvijo določene osebe iz policije”.

Golob je tudi od Lindava zahteval o domnevnih političnih pritiskih. V danes objavljenem delno anonimiziranem poročilu je v. d. generalnega direktorja policije navedel, da se vpliv politike na delo policije po njegovih navedbah kaže pri zahtevah po kadrovanju in razrešitvah določenih oseb mimo pravil. Je pa namestnik generalnega direktorja Igor Ciperle po pooblastilu Lindava v dodatnem pojasnilu danes navedel, da v mandatu te vlade ni bilo primera, da bi kdorkoli od ministrov, državnih sekretarjev ali drugih funkcionarjev želel pridobiti informacije o konkretnih postopkih, ki jih vodi policija, ali vplivati nanje.

COMMENTS

Wordpress (0)