“Prav res! Le zakaj nam niste prihranili tega sranja?…” – Podporniki Golobove vlade in Gibanja Svobode zmedeni in se vprašujejo “…a je bilo tega treba” – TOPNEWS.si

“Prav res! Le zakaj nam niste prihranili tega sranja?…” – Podporniki Golobove vlade in Gibanja Svobode zmedeni in se vprašujejo “…a je bilo tega treba”

“Prav res! Le zakaj nam niste prihranili tega sranja?…” – Podporniki Golobove vlade in Gibanja Svobode  zmedeni in se vprašujejo “…a je bilo tega treba”

“V resnici me vsebina “konflikta” niti ne zanima…že to, da sta ga spravila v medije in javnost kaže, da gre za politični amaterizem, voluntarizem in dilentatizem prav vseh vpletenih akterjev, mi pove več kot dovolj!,” je na Twitterju zapisal Brane Gruban publicist, predavatelj in strokovnjak za komuniciranje.

V javnosti je spor z vso močjo izbruhnil konec minulega tedna, ko sta Bobnarjeva in Lindav  snela rokavice »Tako zahteven resor lahko vodiš le z ekipo, ki ji zaupaš. Ne pa z ekipo, kot jo morda želi sestaviti nekdo drug,« je dejala Bobnarjeva, ko ji na četrtkovi seji vlade Lindava niso imenovali v trajni mandat, ampak so mu samo podaljšali v.d. – jevstvo.

V krogu Roberta Goloba so  javni nastop Bobnarjevi tako zamerili, da je bilo po minulem vikendu samo vprašanje časa ali bo Golob predlagal njeno zamenjavo ali pa bo odstopila.   Ugibanja in špekulacije o sporu Bobnar Golob so se sicer z večjo ali manjšo intenzivnostjo  pojavljale že vsaj dva meseca. V Mladini so svoje razočaranje nad eskalacijo in končnico spora izrazili kar na naslovnici prihodnje številke, kjer se vprašujejo tisto znano, saj veste “… a je bilo tega treba”

“Moje stališče je, de demokratizacija in depolitizacija policije ni stvar zamenjave posameznih obrazov v policiji. Gre za postopen, počasen zlasti pa strokoven proces, ki ga mora izpeljati policija sama. Depolitizacije policije se ni mogoče lotiti s pristopi, ki so sprva pripeljali do njene politizacije. Pri čemer politizacija policije ne pomeni, da so v policiji osebe, ki imajo določena politična stališča, ampak da obstajajo strukturni pogoji za to, da se policija ukloni oblasti oziroma , da jo oblast lahko zlorabi za svoje politične namene. To je srž najinega nesoglasja,” je včeraj v pismu Golobu  zapisala Bobnarjeva.

Civilna družba je vsaj sodeč na Twitterju zmedena in razdeljena med Golobom in Bonarjevo.  Nekateri so začeli dvomiti in se spraševati ali morda ob navdušenju nad “svobodo” niso morda česa spregledali. Sicer pa že iz zgodovine je znano, da “revolucija žre svoje otroke”.

Paradoks celotne situacije je v tem, da sedaj  Bobnarjevo branijo celo podporniki Janeza Janše, med drugim tudi nekdanji notranji minister in državni sekretar v kabinetu prejšnje Janševe vlade Vinko Gorenak , ki se je sinoči ostro spopadel  v oddaji24ur zvečer z sekretarko v kabinetu Roberta Goloba Mašo Kociper. Spomnimo, da je bila Tatjana Bobnar prva žrtev čistk v policiji, ko je februarja 2020 na vprašanja, ki so se nanašala na operativno delo policije izven tega zakonsko določenega okvira, Tatjana Bobnar ni odgovorila, ne glede na to, da jo je podpredsednik komisije državnega zbora, Žan Mahnič takrat pozval, “da naj pomisli na svojo prihodnost”.

Kako globoke so zamere med notranjo ministrico Tatjano Bobnar in Robertom Golobom, kjer ima predsednik vlade več problemov, če sledimo sintagmi “vsi predsednikovi možje,” več problemov z ženskim delom ekipe, se kaže v tem, da se bo spor končal na tožilstvu in morda v nadaljevanju celo na sodišču.

COMMENTS

Wordpress (0)