Damir Črnčec razočaran nad “nad bizarnostjo prebranega tračerskega pisanja odgovornih” – Odgovor pripravlja tudi Vesna Vukovič – TOPNEWS.si

Damir Črnčec razočaran nad “nad bizarnostjo prebranega tračerskega pisanja odgovornih” – Odgovor pripravlja tudi Vesna Vukovič

Damir Črnčec razočaran nad “nad bizarnostjo prebranega tračerskega pisanja odgovornih” – Odgovor pripravlja tudi Vesna Vukovič

Državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damir Črnčec je po objavi poročila generalnega direktorja policije na Twitterju zapisal, da je “po dolgem blatenju jasno, da ni vplival na delo policije”.

“Po dolgem blatenju je jasno, da nisem vplival na delo policije. Vsi skupaj pa smo lahko razočarani nad bizarnostjo prebranega tračerskega pisanja odgovornih. Razvidno je, da ni bilo političnih pritiskov, kakor tudi ne političnega vplivanja na operativno delo policije!”

Državni sekretar Damir Črnčec se je v političnih kuloarjih, poleg Vesne Vukovič omenjal kot eden od osrednjih akterjev, ki naj bi predsednika vlade Roberta Goloba prepričali v (ne) imenovanja Boštjana Lindava za generalnega direktorja policije.

Lindav v poročilu predsedniku vlade Robertu Golobu sicer ne omenja sicer niti Črnčeca niti Vukovičeve, ki pa jo je izpostavila ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar: “Izjave v medijih iz vrst GS, sms PR GS, ga. Vesne Vukovič, ki mi je bil poslan v soboto 29. 10. 2022, da so raztrgani plakati GS in da ne vedo, če bi to prijavili policiji, ker se ve, kdo vodi Policijsko upravo NG (na kar sem ji odgovorila, da ni nikakršnih indicev, da ne bi strokovno opravljal svojega dela) in tudi Tvoje stališče (izrečeno na najinem pogovoru dne 10. 11. 2022 zakaj Lindav ne bo imenovan za polni mandat in se mu le podaljša status vršilca dolžnosti kot nekakšna dodatna poskusna doba, kljub oceni uradniškega sveta, da je primeren in izpolnjuje vse zahtevane pogoje), da je do neimenovanja prišlo, ker z v. d. GDP Lindavom nisva uresničila pričakovanj o čiščenju policije, je politični pritisk na v. d. GDP, da bo prejel polni mandat le, v kolikor bo podlagi političnih meril in pričakovanj politične stranke in PV »očistil« policijo določenih ljudi. Ob tem, da Ustava RS v 14. členu jasno določa, da so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik vero ali politično prepričanje, kar je tudi ključna civilizacijska pridobitev, ki varuje ljudi pred samovoljnostjo oblasti, ki smo ji bili priča v prejšnji vladi,« je med drugim zapisala še Bobnarjeva v dopisu Golobu. Vukoviče se bo, kot je napovedala  odzvala tako na pismo ministrice Tatjane Bobnar kot tudi na poročilo Boštjana Lindava.

Je pa Lindavovo pozornost   že na prvem sestanku z Robertom Golobom, ko še ni bil v funkciji premiera  pritegnil moški, ki je bil pred pisarno mandatarja. Ta mu je povedal, da je zadolžen za varovanje predsednika vlade. “V prostoru pred pisarno mandatarja sta bila meni neznana ženska in dva moška, od katerih se mi je višji od njiju predstavil kot— katerega od prej nisem poznal. V kratkem razgovoru je navedeni dejal, da je bivši policist, specialec, da pa je bil tudi kadet in bi se ga od tam moral spomniti. Sam sem mu odgovoril, da se ga ne spomnim…Po tem smo odšli iz pisarne, v predsobi pa je še vedno stal moški, ki se je predstavil kot — Navedeni mi je v kratkem razgovoru dejal, da je zadolžen za varovanje predsednika in mi s klicem na moj telefon posredoval svojo telefonsko številko, ki sem jo vnesel med stike. Takrat je bilo tudi dogovorjeno, da se bo spremenila Uredba o varovanju določenih oseb in objektov”.

Iz Lindavovega poročila je razvidno, da je imela ta oseba osrednjo vlogo pri prenosu varovanja predsednika vlade s centra za varovanje in zaščito pri policiji na generalni sekretariat vlade. Poročilo šefa policije je sicer anonimizirano, vendar pa je iz konteksta mogoče razbrati, da gre za Miloša Njegoslava Milovića, nekdanjega policijskega specialca in Drnovškovega varnostnika, ki ima po poročanju medijev velik vpliv na premierja.

Odziv Gibanja Svoboda na aktualno dogajanje

COMMENTS

Wordpress (0)