“Damir Črnčec je zrušil Šarčevo vlado in bo tudi Golobovo…Bravo, Damir, kar tako naprej! ” – Žan Mahnič v tvitu meseca & ostali odzivi na odstop Bobnarjeve – TOPNEWS.si

“Damir Črnčec je zrušil Šarčevo vlado in bo tudi Golobovo…Bravo, Damir, kar tako naprej! ” – Žan Mahnič v tvitu meseca & ostali odzivi na odstop Bobnarjeve

“Damir Črnčec je zrušil Šarčevo vlado in bo tudi Golobovo…Bravo, Damir, kar tako naprej! ” – Žan Mahnič v tvitu meseca & ostali odzivi na odstop Bobnarjeve

Čeprav je v prvih odzivih na napovedan odstop Tatjane Bobnar čutiti veliko presenečenja, pri nekaterih  pa tudi nezadovoljstva je pravzaprav odstop logična posledica dejstva, da je vlada pravzaprav dvakrat zavrnila imenovanje Boštjana Lindava.

Bobnarjeva bi se lahko uklonila željam predsednika vlade ali pa je imela pravzaprav samo eno možnost, da enostavno odstopi, ali pa da se pusti odstaviti. Ključno vprašanje je, kaj je v poročilu o pritiskih na policijo zapisal Boštjan Lindav. Poročilo, ki je menda opremljeno z imeni in priimki je označeno za zaupno.

Glede na to, da je Bobnarjeva odstopil v DZ seveda ne bo razprave ob njeni razrešitvi ampak se bodo poslanci zgolj seznanili z njenim odstopom. Če pa bo poročilo postalo javno, kar je velika verjetnost, pa bo opozicija najverjetneje posegla po drugih sredstvih, seveda premo sorazmerno  temu koliko je v poročilu “mesa” oziroma kako blizu kabineta Roberta Goloba so ljudje, ki jih obremenjuje.

V javnosti pa se že pojavljajo ugibanja o tem , kdo bo naslednji minister za notranje zadeve.  Žan Mahnič vsekakor ni naredil usluge nekdanjemu soborcu Damirju Črnčecu, ki se na družbenih o0mrežja omenja kot možni naslednik Bobnarjeve. Gre bolj za ljubosumnost med pismouki, pa vendarle je tvit zanimiv v kontekstu kuloarskih govoric in tračev.

“Damir Črnčec je zrušil Šarčevo vlado in bo tudi Golobovo. Čeprav je prestopil, ni nikoli nehal delat za nas. Bravo, Damir, kar tako naprej!,” je zapisal Žan Mahnič poslanec SDS-a in sekretar za nacionalno varnost v času Janševe vlade.

 

Aleš Zalar nekdanji pravosodni minister pa stavi na Branka Lobnikarja

COMMENTS

Wordpress (0)