“En psihiater na dan, odžene vse težave stran” – Novinarji na nacionalki, ki se namesto z “Živijo” pozdravljajo s “Hvaljen Jezus,” se zdaj bojijo, “da bodo napoteni na obvezni  psihiatrični pregled” – TOPNEWS.si

“En psihiater na dan, odžene vse težave stran” – Novinarji na nacionalki, ki se namesto z “Živijo” pozdravljajo s “Hvaljen Jezus,” se zdaj bojijo, “da bodo napoteni na obvezni  psihiatrični pregled”

“En psihiater na dan, odžene vse težave stran” – Novinarji na nacionalki, ki se namesto z “Živijo” pozdravljajo s “Hvaljen Jezus,” se zdaj  bojijo, “da bodo napoteni na obvezni  psihiatrični pregled”

Draga moja FB skupnost, jest mam en predlog. Dejmo iskat memeje za tole, kar smo zdej gledali… Moj predlog bi bil naslednji: “En psihiater na dan, odžene vse težave stran,” je na svoji Facebook strani zapisal Gregor Drnovške po torkovi analizi referendumskih rezultatov.

Voditeljica oddaje Vida Petrovčič  je gostila tudi  generalnega direktorja psihiatrične klinike Bojana Zalarja. “To je noro…. po moje nas jutri vse čakajo napotnice,” je zapisal Dernovšek in tako izrazil strah novinarjev, da bodo napoteni na obvezni  psihiatrični pregled.

 

 

Za ilustracijo kakšno je stanje na RTV Slovenija  pa je zanimiv tudi članek  objavljen na Škandalu24, ki je sicer bil objavljen pred nedeljskim referendumom. V zapisu je mogoče prebrati, kako se na hodnikih pozdravljajo oziroma kakšen je pozdrav med Igorjem E. Bergantom in Igorjem Pirkovičem, ko se srečata na hodniku. Namesto “Živijo” se pozdravljata s “Hvaljen Jezus”.  Človek bi dejal, da kljub zaostreni situaciji, vendarle še prevladuje smisel za humor.

“Kdor ne nosi plašnic, ampak razumsko sledi poplavi objav o RTVS na socialnih omrežjih in v vseh medijih, kaj hitro lahko dojame, da je na tej javni ustanovi, za katero vsi plačujemo obvezen TV-prispevek, boj za obstanek dosedanje dolgoletne uredniške politike in ideološke agende vseh tistih urednikov in novinarjev, ki niso možine ali pirkoviči, zelo srdit.

Tako daleč že gre, da uredniki in voditelji o svoji cenzuri določenih spornih vsebin celo lažejo, da berganti pirkoviče po hodniku namesto z Živijo pozdravljajo s Hvaljen Jezus, da nekateri zlorabljajo javni zavod za osebno podporo sodelavcu (voditeljice v TV-oddajah nosijo majčke z napisom Studio City), ki mu zaradi hudih groženj določenim kolegom niso podaljšali pogodbe, da so pritiski in pozivi k odstopu »ne-naših« že vsakdanja praksa, da je blatenje slednjih (primer Vide Petrovčič) po FB ali TW nekaj povsem običajnega, zborovanja in stavke pa tudi … »Se vračamo v leto 1945? Številni (novinarji) so kot v revolucionarnem transu, kar spominja na zgodovinski slovenski razkol, ko se je hujskanje, blatenje stopnjevalo v nasilje,« je nekdo komentiral na socialnih omrežjih. Ah ne, njihova razlaga je, da bi radi RTVS samo normalizirali, mar ne?!

Da se na RTVS nenehno dogaja uveljavljanje levega političnega prepričanja (in s tem služenja vzporednemu mehanizmu), so dovolj jasno utemeljile tudi vsakotedenske Ukomove analize. Prispevke so v več primerih ocenile za pristranske, v prid le eni, levi opciji. Pa tudi padec gledanosti informativnih oddaj kaže, da gledalci in poslušalci ne sprejemajo več dosedanjega načina poročanja. Če urednik in voditeljica Odmevov brez vednosti odgovorne urednice informativnih programov cenzurirata načrtovan in že pripravljen prispevek o Golobovi plači, potem je res nekaj hudo narobe! Da pa ob tem še neupravičeno obtožita odgovornega, ki je to povedal v javnosti, je pa kaznivo in je višek sprenevedanja. Ali pa so ti ljudje samo zelo jezni in jih je strah, da se »njihova« RTV-trdnjava vendarle maje”.

 

COMMENTS

Wordpress (0)