(VIDEO) Hrvaška na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju tudi z “najmočnejšim orožjem” – Kolinda Grabar Kitarović v nenavadni noši – TOPNEWS.si

(VIDEO) Hrvaška na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju tudi z “najmočnejšim orožjem” – Kolinda Grabar Kitarović v nenavadni noši

(VIDEO) Hrvaška na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju tudi z “najmočnejšim orožjem” – Kolinda Grabar Kitarović v nenavadni noši

Hrvaška nogometna reprezentanca je  v Katarju  na svetovnem nogometnem prvenstvu  pred dnevi visoko odpravila Kanado (4:1) in se povzpela na vrh lestvice v skupini F. Vendar pa Hrvaška v Dohi ni pritegnila pozornosti samo s športnimi rezultati, ampak tudi  navijačicami.

https://twitter.com/Anaplavablu/status/1597325723685060609

Pozornost pa vzbuja tudi nekdanja predsednica Kolinda Grabar Kitarović v nenavadni noši, ki si jo je izposodila samo za Katar in z njo blestela na tekmi s Kanado. Nekdanja predsednica je prišla v posavski narodni noši, v kateri, tako kot na šahovnici, prevladujeta bela in rdeča barva.

 

“Pravila oblačenja na slavnostnem odru dovoljujejo svečano obleko ali narodno nošo, tj. narodno nošo. Mimogrede, to je pravilo tudi v diplomaciji. Narodna noša je zelo uveljavljen način oblačenja ob svečanih priložnostih. Tako me boste videli v značilnih hrvaških in rdeče-belih kombinacijah oblek in noš ali njihovih kombinacij, kar je odlična promocija Hrvaške. Konec koncev, zakaj bi se zlivali, če lahko izstopate? To velja tako za države kot za posameznike” – je pred tem za Dnevnik.hr dejala Grabar-Kitarovićeva V dresu Hrvaške je bila v finalu svetovnega prvenstva v Rusiji .

 

” Želel sem biti človek , pokazati, kako vsi imamo radi svojo domovino in reprezentanco, kako ponosni smo nanje in kako velik trenutek je bil to za Hrvaško, državo, ki ni velika država v smislu ljudi in prostora, vendar je v srcu ogromen in je dosegel velik uspeh.« je takrat povedala in dodala, da je bila v Moskvi tako predsednica kot navijačica.

Fotografi pa so ujeli tudi zanimiv detajl kako selektor hrvaške nogometne reprezentance Zlatko Dalić med tekmo moli rožni venec za svojo ekipo.

https://twitter.com/Sachinettiyil/status/1597064072771825665

COMMENTS

Wordpress (0)