Različni odzivi na Toninov “dovolj je,” Janši : “Alternativa bi lahko bili, a so zamenjali Ljudmilo Novak…” – TOPNEWS.si

Različni odzivi na Toninov “dovolj je,” Janši : “Alternativa bi lahko bili, a so zamenjali Ljudmilo Novak…”

Različni odzivi na Toninov “dovolj je,” Janši : “Alternativa bi lahko bili, a so zamenjali Ljudmilo Novak…”

Izjava Mateja Tonina, ki  je bil sinoči gost v oddaji 24ur zvečer, kjer je o povedal, da v koalicijo z Janezom Janšo na čelu ne mislijo več itije na družbenih omrežjih naletela na burne odzive.  “Zaradi vseh preteklih izkušenj in dejstev je tudi v NSi dozorelo spoznanje, da bomo rekli političnemu veteranu: ‘Dovolj je.'”

In še: »Na vprašanje, ali bo NSi še sodelovala v vladah, ki jih bo vodil Janez Janša, je odgovor ne. Ali pa bomo sodelovali v vladah, kjer bo zraven tudi SDS, je odgovor da.« Dodal je še, da je v pogovorih z Anžetom Logarjem, a da ga ne sprašuje o njegovih političnih načrtih in namerah.

Oglasil se je tudi poslanec NSi Jernej Vrtovec, ki  meni, da je po nedeljskem že tretjem zaporednem porazu desnice na referendumih potrebna vsebinska, vrednostna in kadrovska katarza. Potreben je temeljit pogovor, kakšna bi lahko bila nova paradigma med desno sredino in narodom, meni. Ugotavlja, da desna sredina nagovarja zgolj podeželje, v mestih pa izgublja podporo.

Vedno manj odstotkov desnica pridobiva v mestih, ugotavlja Vrtovec. Podeželju je sicer treba pomagati, a potrebna je samorefleksija, na kakšen način je desna sredina lahko konkurenčna na parlamentarnih volitvah čez štiri leta. “Jaz trdim, da je treba dati desni sredini upanje, drugačno kot je pa sedaj,” je dejal v izjavi za medije ob robu seje DZ.

Problem nastane, ko se na volitvah in referendumih glasuje proti vrednostni komponenti in kadrovski selekciji ter ne glede na vsebino, opozarja. Krivce za to bi bilo malenkostno iskati, meni. Potrebno je iskati recepte za to, da se desna sredina okrepi. “Na način, kot ga poznamo zdaj, se žal ne bo okrepila,” opozarja.

Dejal je, da mu je žal za volivke in volivce desne sredine, ker doživljajo poraz za porazom. Njihov glas ne pride do izraza, da bi lahko vodili državo, čeprav si to zaslužijo, ker jih ni malo, meni. “Programi, ki jih imamo, so zelo dobri,” je izpostavil, kar se je po njegovem mnenju pokazalo v dveh letih, ko so sodelovali v vladi Janeza Janše. “Vladali smo zelo dobro, delali ogromno stvari na zelo dober način,” je ocenil.

Še bolj ostri so odzivi  pod člani na različnih portalih. Tako je pod člankom revije Reporter z naslovom: “Vrtovec po še enem porazu desnice: Prav je, da si nalijemo čistega vina in povemo, da na tak način ne gre več,” mogoče prebrati tui naslednje komentarje.

COMMENTS

Wordpress (0)