(V ŽIVO) Referendumski večer v volilnih štabih zmagovalcev in poražencev – Kje bodo pričakali rezultate? – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Referendumski večer v volilnih štabih zmagovalcev in poražencev – Kje bodo pričakali rezultate?

(V ŽIVO)  Referendumski večer v volilnih štabih zmagovalcev in poražencev – Kje bodo pričakali rezultate?

Gibanje Svoboda, SD in Levica – Kavarna Čuk, Stegne 23a,  (od 18. ure). Kot so napovedali bodo v Kavarno Čuk prišli liderji vseh treh koalicijskih strank Robert Golob, Luka Mesec in Tanja Fajon-

Predlagatelji referenduma poslanci in vodstvo stranke SDS bodo volilne rezultate pričakali na sedežu stranke, Trstenjakova ulica 8,  (od 19. ure)

Koalicija nevladnih organizacij (Društvo novinarjev Slovenije, Mirovni inštitut, PIC-Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja ter Zavod za kulturo raznolikosti Open) – lokal Pritličje, Mestni trg 2, LJUBLJANA (od 18.45)

Inštitut 8. marec – lokal Brejk, Dunajska cesta, LJUBLJANA (od 18. ure) Drugi vidnejši organizatorji kampanje ne bodo organizirano pričakali rezultatov.

Referendumska kampanja pred današnjimi referendumi o zakonih o vladi, RTVS in dolgotrajni oskrbi je bila dobra, je pa “imela nekatere zanimive vložke”, je dejal premier Robert Golob ob oddaji glasu danes popoldan na volišču v Kromberku pri Novi Gorici. Janez Janša je na referendumih glasoval predčasno, tako , da danes ni dajal izjav.

Po Golobovih informacijah so se ljudje v popoldanskem času nekoliko bolj množično udeležili glasovanja na referendumu, s čimer je zadovoljen. “Niti sekundo ne dvomim v izid,” je dodal.

Usoda omenjenih zakonov bo znana po 20. uri, ko bodo volilni organi prešteli glasovnice z vseh treh referendumov. Zakon je sicer na referendumu zavrnjen, če proti njemu glasuje večina volivcev, ki so veljavno glasovali, pod pogojem, da proti glasuje najmanj petina vseh volilnih upravičencev. Glede na zadnje podatke o številu volivcev mora tokrat proti uveljavitvi vsakega izmed zakonov glasovati nekaj manj kot 340.000 volivcev.

 

COMMENTS

Wordpress (0)