Prepričljiva potrditev vseh treh zakonov na treh referendumih – TOPNEWS.si

Prepričljiva potrditev vseh treh zakonov na treh referendumih

Prepričljiva potrditev vseh treh zakonov na treh referendumih

Znani so prvi delni neuradni izidi glasovanja, ki kažejo na podporo vseh treh zakonov. Slovenci smo na več kot 3000 voliščih odločali o uveljavitvi treh zakonov, in sicer zakonu o vladi, o dolgotrajni oskrbi in o RTVS. Najvišjo podporo volivcev ima za zdaj zakon o RTV, kjer je po prvih izidih ZA glasovalo 60 odstotkov volivcev, prav tako je 60 odstotkov podpore prejel zakon o dolgotrajni oskrbi, zakon o vladi ima medtem okoli 56 odstotkov podpore.

Novelo zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) je po delnih neuradnih izidih na današnjem referendumskem odločanju podprlo 62,4 odstotka volivcev, proti jih je glasovalo 37,6 odstotka. Glasovanja o uveljavitvi omenjenega zakona se je udeležilo skoraj 40 odstotkov volivcev.

Spremembe zakona o dolgotrajni oskrbi je po delnih neuradnih izidih na današnjem referendumu podprlo 61,9 odstotka volivk in volivcev, proti jih je glasovalo 38,1 odstotka. Udeležba na referendumu je bila skoraj 40,2-odstotna.

Spremembe zakona o vladi je na današnjem referendumskem odločanju podprlo 56,3 odstotka volivcev, proti jih je glasovalo 43,7 odstotka, kažejo delni neuradni izidi po večini preštetih glasovnic. Glasovanja o uveljavitvi omenjenega zakona se je udeležilo skoraj 40 odstotkov volivcev.

 

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)