Gibanje Svoboda se umika s Twitterja – TOPNEWS.si

Gibanje Svoboda se umika s Twitterja

Gibanje Svoboda se umika s Twitterja

Stranka Gibanje Svoboda ne bo več uporabljala družbenega omrežja Twitter. Po njihovih navedbah se je sprevrgel v družbeno omrežje, ki so ga določene skupine zlorabile za poglabljanje polarizacije, širjenje lažnih novic, manipulacij, diskreditacij, žalitev in sovražnega govora, pri tem pa nočejo več sodelovati, so sporočili.

“Skoraj tri tedne je minilo, odkar je bil naš račun zaradi tehnične napake začasno zaklenjen in v tem času smo ugotovili, da Twitterja za učinkovito nagovarjanje ter obveščanje državljanov o aktivnostih stranke ne potrebujemo,” so pojasnili.

Analize po njihovih navedbah kažejo, da Twitter v Sloveniji aktivno uporablja ozek krog ljudi, hkrati pa se je “sprevrgel v družbeno omrežje, ki so ga določene skupine – predvsem gre za člane in podpornike nekaterih političnih strank – zlorabile za poglabljanje polarizacije, širjenje lažnih novic, manipulacij, diskreditacij, žalitev in sovražnega govora”.

Glede na ravnanja in napovedi novega lastnika oz. vodstva Twitterja se lahko po njihovem pričakuje, da bodo nedostojni komunikaciji in sovražnemu govoru še dodatno odprli vrata. “V Gibanju Svoboda pri tem nočemo več sodelovati in tudi ne bomo, vse dokler bo raven komunikacije na Twitterju takšna, kot je zdaj,” so še zapisali.

Spomnili so na volilno obljubo, da bodo na vseh ravneh družbe vzpostavili kulturni dialog ter spoštljivo in vključujočo komunikacijo. O aktivnostih pa bodo državljane še naprej podrobno obveščali na njihovem profilu Facebooku in Instagram, na spletni strani ter s transparentnim delom njihovih predstavnikov, so napovedali.

COMMENTS

Wordpress (0)