(VIDEO) “Še vedno nas je jebeno več:” – Marcel Štefančič na shodu “Za javno RTV” o tem, da “operativci, ki jih je SDS poslala na nacionalko, ne znajo delati televizije” – TOPNEWS.si

(VIDEO) “Še vedno nas je jebeno več:” – Marcel Štefančič na shodu “Za javno RTV” o tem, da “operativci, ki jih je SDS poslala na nacionalko, ne znajo delati televizije”

(VIDEO) “Še vedno nas je jebeno več:” – Marcel Štefančič na shodu “Za javno RTV” o tem, da “operativci, ki jih je SDS poslala na nacionalko, ne znajo delati televizije”

Pred nedeljskim referendumom, na katerem bodo volivci odločali tudi o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), je danes potekal shod za RTV, na katerem so udeleženci poudarili pomen neodvisne javne radiotelevizije in nedopustnost trenutnega dogajanja na RTVS. Dogodka so se udeležila tudi mnoga znana imena novinarstva, glasbe in športa.

Na shoda, ki sta ga moderiali  novinarka in voditeljica TV Slovenija Miša Molk in novinarka Radia Slovenija Tatjana Pirc, so zbrane nagovorili slovenski športni strelec Rajmond Debevec, pesnik in pisatelj Andrej Rozman Roza ter TV-voditelj Marcel Štefančič, ki so spregovorili o pomenu izglasovanja novele zakona o RTVS na nedeljskem referendumu.

Marcel Štefančič  je med drugim dejal , da  nacionalka izgleda, kot Nova24. “A potrebujemo dve Novi24?,” se je vprašal Štefančič. Publika mu je odgovorila: Ne. “Tudi to sem imel jaz napisano, sneli ste mi z jezika. Prav o tem odločamo na referendumu: Ali hočemo, da nacionalka izgleda kot Nova24 ali ne”.

“Ne,” je vzklikala publika Marcel Štefančič pa je nadaljeval : “Zdaj, kot zelo rad reče Grega Repovž, urednik Mladine: Problem Nova24 ni v tem, da je desna, temveč v tem, da je SDS ne zna delati. In to je problem operativcev, ki jih je SDS poslala na nacionalko. Televizije ne znajo delati- Še celo v Severni Koreji in na Madžarskem je partija nacionalko prepustila ljudem, ki se spoznajo na televizijo, ljudem , ki imajo televizijo radi. Mimogrede ljudem, ki televizijo gledajo. Zdaj referendumska odločitev bo zato zelo lahka, celo za člane SDS, ki se sprašujejo: ” Le kje so jih našli”.
Takšna nacionalka kot je, je namreč izraz globokega nespoštovanja do javnosti in  tudi o tem seveda odločamo na tem referendumu. Ali hočemo imeti v javnem sektorju amaterizem, amatersko nespoštovanje javnosti, ljudstva ali ne. Nočemo ga. Od javnega sektorja pričakujemo in terjamo profesionalnost, kakovost inteligenco, presežnost, nočemo mučnosti. Kdo pa hoče gledati televizijo na kateri je čedalje manj za javnost in čedalje več za ozke zasebne interese ene  same stranke? Javna televizija je doživela privatizacijo, zato na referendumu odločamo prav o tem: Hočemo, da bo javna televizija javna ali privatna sprivatizirana posest ene partije…. Nedeljski referendum bo kottelevouting . Možnost imate, da izločite tiste, ki jih nočete več gledati, tiste, ki vas podcenjujejo, ponižujejo, tiste, ki žalijo vašo inteligenco, tiste , ki se norčujejo iz vas.  Vaš za pomeni, dosti vas imamo…V nedeljo bo tega kratkega  potovanja v medijski srednji vek konec. Še vedno nas je jebeno več,” je zaključil nekdanji voditelj Studia City.

Za glasbene točke med govori  pa so med drugim poskrbeli Vlado Kreslin, Rudi Bučar, Zoran Predin in Fed Horses ter Kobinatke, ki so publiko raznvele z Internacionalo  Dogodek, organizirali Društvo novinarjev Slovenije, Mirovni inštitut, Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja, Zavod za kulturo raznolikosti Open in prijatelji kampanje RTV je zakon, se je končal z polaganjem zastavic z napisom “Za javno RTV” pred nacionalko.

 

COMMENTS

Wordpress (0)