(V ŽIVO) Na tiskovni konferenci Inštituta 8. marec, poleg Nike Kovač, tudi Sebastian Cavazza, ki pravi, da je je bil “zlorabljen” – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Na tiskovni konferenci Inštituta 8. marec, poleg Nike Kovač, tudi Sebastian Cavazza, ki pravi, da je je bil “zlorabljen”

(V ŽIVO) Na tiskovni konferenci Inštituta 8. marec, poleg Nike Kovač, tudi  Sebastian Cavazza, ki pravi, da je je bil “zlorabljen”

Nov teden, nov dan in nova tiskovna konferenca Nike Kovač in Inštituta 8. marec bi lahko rekli. Na njej bomo tokrat spregovorili o zlorabah referendumske zakonodaje s strani PROTI, govoril bo kolektiv Inštituta 8. marec in Sebastian Cavazza.

Na družbenem omrežju Twitter je  nekdo očitno “popravil ” oglas v referendumski kampanji, kjer se Cavazza   govori o javni RTV, ki je nujna za “demokratično in svobodno družbo in očitno podpira vladno spremembo zakona o RTV. Vendar je nekdo dodal  pripis “proti” vladnim zakonom, kar je poželo val navdušenja na desni nad Sebastijanom Cavazzo.

 

 

Nika Kovač je imela minuli konec tedna veliko dela s pojasnjevanjem intervjuja Baracka Obame v ameriški pogovorni oddaji The Daily Show s Trevorjem Noahom. Spregovoril pa je tudi o svoji fundaciji, pri čemer je izpostavil tudi sodelovanje z mlado Slovenko pri izvedbi dveh referendumov. “Sodelovali smo z mlado voditeljico iz Slovenije, ki je tudi del našega omrežja,” je dejal, a poimensko ni navedel, da gre za Niko Kovač ali Inštitut 8. marec.

Videoposnetek pogovora so na spletu delili tudi v Inštitutu, kjer pa so ob tem opozorili, da se je Obama pri opisu njihove kampanje nekoliko zmotil. “Predsednik Obama na Daily Showu govori o Niki in delu Inštituta 8. marec. Nekoliko sicer pomeša naše kampanje, a nič zato,” so zapisali na družbenem omrežju ter ob tem delili posnetek pogovora.

Obama je namreč napačno dejal, da se je Inštitut na referendumu boril proti nasilju v družinah. Ob tem je navedel, da slovenski zakoni nasilja v družini ne opredeljujejo, kar da je Inštitut 8. marec skušal spremeniti na referendumu, a mu v prvem poskusu to ni uspelo. Obama nato nadaljuje, da je fundacija direktorici Inštituta predlagala, naj gre do ljudi, ki živijo v ruralnih krajih, “do teh tradicionalnih, zelo vernih in konservativnih žensk”, ki so na referendumu glasovale proti, ter naj se z njimi pogovori in jih posluša.

V intervjuju za Reporter med drugim razkriva, koliko je bila stara, ko je spoznala Milana Kučana, in kakšen vtis je napravil nanjo.

COMMENTS

Wordpress (0)